От х:

Днес в x:

12 гимназисти от Хасково са младши посланици на ЕП

    12 ученици от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й. Вапцаров“ в Хасково получиха днес отличителните си знаци като младши посланици на Европейския парламент. Две от преподавателките в школото Добрина Филипова по английски език и учителката по история и география Павлина Делчева са старши посланици на Парламента на Европа. Хасковското училище е сред 40-те в страна, от които има излъчени младши посланици на ЕП за 2018/2019 година.

    Директорът на хасковската професионална гимназия Донка Станчева връчи днес почетните знаци за съпричастност към мисията на избраните 12 ученици. Всеки един от тези млади хора, символизира една от 12-те златни звезди на европейското знаме, които пък символизират единството, солидарността и хармонията в Еврообщонстта.

    Учениците от Хасковската гимназия ще влизат в състезания по теми, вълнуващи ЕС с връстниците си от останалите 40 клуба в страната и ще участват в различни събития, организирани от представителството на Европейската комисия в България. Най-добрите млади посланици ще бъдат наградени с посещение в Брюксел, където от първо лице ще могат да наблюдават работата на ЕП.

    Сред младите посланици от Хасково е 12-класникът Виталий Воронин. Покрай работата си в клуба на Младшите посланици вече е научил, че решенията за бъдещето на еврообщността се взимат трудно, тъй като от една страна те трябва да са в защита на общите интереси на страните -членки, но от друга европарламентаристите трябва да лобират в законодателството и разпределението на средствата, водейки се от интересите на държавата, която представляват.

    Виталий следи с внимание и новините около Брекзит. Според него силните икономики на Франция и Германия са в състояние да попълнят финансовия луфт за кохезионната политика на ЕС, който се отваря с излизането на Великобритания от него.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      6 -4
      20:49, 28 ное 2018
      Защо махнахте коментарите под простотията на Делян Добрев?
    Последни новини