От х:

Днес в x:

Гризли уби жена и десетмесечната ѝ дъщеря в Канада

Мечка гризли уби жена и десетмесечната ѝ дъщеря в Канада, съобщи CBC News. Животното е било застреляно от съпруга на загиналата, който не подозирал за гибелта на семейството си.

Трагедията се разиграла близо до източната граница на Юкон, край езерото Ейнарсън. 37-годишната учителна по френски Валери Теоре била в отпуск по майчинство. Семейството било в отдалечен хижа от три месеца, бащата ловувал всеки ден. Техен приятел казва, че семейството обичали да са сред природата и били подготвени да живеят в такова диво място. Двойката купила отдалечената хижа преди около три години и прекарвали там колкото може повече време. Били запалени по живота сред природата с много опит.

По данни на раследващите в този ден майката и детето били на разходка във времето от десет сутринта до три следобед. Тогава са били нападнати от гризли и убити.

Около три следобед съпругът Гермунд Ресхол се връщал от лов и видял мечката на стотина метра от хижата. По думите му, налагало се да застреля животното. Когато приближил до хижата, видял на прага телата на жена си и детето им и извикал спасители.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини