От х:

Днес в x:

Делян Добрев: Чакам да напишат, че съм участвал в Първата световна

“Най-смешното в тази напълно фалшива новина е, че съм бил ДС. През 1990 година, когато се закрива Държавна сигурност, съм бил на 12 години.

В същият стил очаквам да напишат и че съм участвал в Първата световна война на страната на врага.

Хибридната война е в разгара си!“

Това на писа на страницата си във Фейсбук депутатът от Хасково Делян Добрев. Повод за реакцията му бе потокът от фалшиви новини през последните дни по негов и на негови колеги адрес.

Вале нюз, сайт за фалшиви новини, както е написано на първата му страница, публикува следният текст:

Още 4 депутати от ГЕРБ имат апартамента, ползвани без наем, или купени супер изгодно, през щедрия Кръстник Сариев.

Това са Десислава Атанасова, която ползва 250 квадрата в “Царско село” – отново обект на Домусчиев, и отново формален собственик е Иван Сариев.

Делян Добрев пък направо е придобил имота като “дарение” от Сариев. Самият Сариев преди това го е “купил” от Домусчиев за 400 хиляди лева.

Банкянският “градски” на Бойко Красимир Велчев пък ползва офис в “Есте” без наем, като той отново се води на Сариев.

Интересно е, че и всички тези облагодетелствани, са свързани с Държавна сигурност. Последният осветен беше Антон Тодоров, с псевдонима "Рудолф".

Накратко – доста народ е получил подкупи от Домусчиев, но май са попрекалили да минат през един и същи посредник...”

Измислиците бяха препечатани в многобройни сайтове, някои от които с претенции за сериозни медии. В други пък измислиците бяха украсени с допълнителни пикантерии. След поредица от опровержения много от тях премахнаха публикациите, но въпросът защо изобщо са ги пуснали без проверка, остана.

Но връх в безумието бе искането на БСП антикорупционната комисия да провери депутатите, посочени в публикациите-менте. Последното не е фалшива новина, истина е.

Изявлението е на червения депутат Филип Попов пред журналисти в парламента. За него тези фейк-сайтове са “медии” и комисията трябва да провери депутатите за корупция и кофликт на интереси. Информацията за неговото изявление е в “24 часа”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Последни новини