От х:

Днес в x:

Идва студ и сняг

Валежите, които вече започнаха в неделя вечерта, продължават и в понеделник през целия ден. Ще вали с прекъсвания в цялата страна. По-значителни количества се очакват в Югоизточна България – до 10-15 л/кв.м за денонощие.

Очаква се и вятър, който в Предбалкана, Горнотракийската низина и Софийското поле ще е до 30-40 км/ч. Температурите до края на деня ще са между 6 и 17 градуса. По-топло ще е в южната половина на страната и по Черноморието.

В планините ще вали сняг над 2000 м, а в по-ниските части - дъжд. Вятърът ще е силен с пориви до 40-50 км/ч. Дневните температури по високите части ще са около нулата, а в ниските - около 9-10 градуса.

Във вторник ще вали дъжд, но по-слабо. Застудяването ще настъпи в сряда. Времето ще се определя от циклон, роден отново в Средиземноморието, в комбинация със студен полъх от север. Снеговалежите ще са по-значителни в северната половина на страната. Очаква се снежна покривка около 10 см.

В Североизточна България и по планинските проходи по-значителна с възможност за снегонавявания и преспи. Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък. Дневните стойности ще са под нулата. Уикендът ще е сух, но студен.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини