От х:

Днес в x:

700 партийци гълтат над 10 млн. лв. заплати. Преглед на печата

24 часа

Матей Боев - дясната ръка на Брендо, иска да го пуснат от затвора, децата му израснали без него

43-годишният кокаинов крал Матей Боев поиска да излезе предсрочно на свобода, показа проверка на "24 часа". Това се случва само 2 месеца след като го върнаха от Италия, за да лежи още 4 г. в Софийския затвор.

Дясната ръка на Брендо е с присъда от 12 г. за участие в международна банда за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. По същото дело босът Евелин Банев получи 20 г., но така и не го намериха. Докато Брендо се издирва от 3 държави, в които е осъден ефективно за трафик на дрога и пране на пари, участниците в бандата му вече имат право на предсрочно освобождаване.

Миналата седмица съдия Мирослава Тодорова от градския съд отказа да уважи молбата на Матей Боев, но той ще обжалва пред апелативния.

Труд

700 партийци гълтат над 10 млн. лв. заплати

704 партийци са на заплата към 7-те основни политически сили в парламента, показа справка на в. "Труд" в регистъра "Дакси" във връзка с предстоящите дебати за намаляване на партийните субсидии в Бюджет 2019. Последните налични данни за броя на здравно и социално осигурените са към април 2018 г.

10,2 млн. лв. са отишли за възнаграждения, сочат годишните финансови отчети на партиите за 2017-а. Това е повече от една четвърт от държавната издръжка, която за миналата година беше 38 млн. лв., а за 2018 г. е 38,7 млн. лв.

382-ма работят в ГЕРБ за 5 млн. лв. годишно. Броят на служителите на Цветан Цветанов варира, като е достигал до 548 през август 2013 г.

Монитор

Събраха 10 000 стари гуми, 30 акта за горене в София

30 акта за нерегламентирано горене на отпадъци на открито са наложени на нарушители от началото на годината, съобщиха от Столичната община. Санкциите са от 100 до 5000 лева.

Само вчера инспекторите са проверили 95 обекта, съобщиха оттам. Дневно средно се правят по 25 проверки, като от началото на кампанията преди вчерашния ден са инспектирани 130 обекта.

Стандарт

КНСБ:Бизнесът да вдигне заплатите, за да не го прави насила

Бизнесът да вдигне заплатите, за да не бъде принуден да го направи под натиска на масови протести. Това предупреди лидерът на КНСБ Пламен Димитров при участието си в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Според него основният проблем у нас е голямото неравенство, което създава усещане за несправедливост. "Разпределението на дела, който ние произвеждаме заедно, между нас и капитала е основният проблем. И не става въпрос само за чужди компании. За миналата година българският бизнес със своите работници е генерирал 19 милиарда лева печалба. Каква част от тях са отишли под формата на заплати, може да кажем, че разпределението не е правилно и трябва да са повече", заяви Димитров. Според него причината за протестите са доходите на хората.

Сега

Премиерът призова Горанов да обясни за апартамента

Премиерът Бойко Борисов заяви от Брюксел, че няма коментар по въпроса за апартамента, в който живее министърът на финансите Владислав Горанов. Борисов, който е в белгийската столица за срещата си с лидерите на ЕС по темата Брекзит, все пак коментира във видео в профила си във Фейсбук: "Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни. Това е нашата публичност пред обществото - да си декларираш имота. Да излезе и да го обясни", призова Борисов.

Капитал дейли

България иска по-голяма защита на правата на гражданите след Brexit

По време на срещата на лидерите на ЕС в неделя, която прие документите за оттеглянето на Великобритания от евросъюза, България получи своя малък Гибралтар.

В заявленията след срещата според премиера Бойко Борисов, страната е прокарала допълнителен текст, в който се подчертава, че Европейският съвет (т.е. правителствените и държавните ръководители на страните от ЕС) "ще демонстрира особена бдителност по отношение на защитата на правата и интересите на гражданите". Според текста тази бдителност ще се отнася не само за преходния период до края на 2021 (или 2022 г.), в който Великобритания ще продължава да спазва европейските правила, но и в бъдещите й отношения с ЕС.

Дума

Депутат от ГЕРБ зове Борисов на контрапротест

Протестиращите по улиците не са хората, а само хора. ГЕРБ трябва да изведат своите хора на улиците, без да блокират, мирно и да заявят, че се обявяват против смяна на системата и против анархокомунизма. Борисов да си защити правителството и ако трябва, да поиска оставка на президента.

Думите са на депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Изрече ги като съвет към премиера Бойко Борисов в ефира на Канал 3. Преди това обясни, че управляващата партия притежава "най-добрия организатор Цветанов". Именно той трябвало да организира протест срещу протеста.

Аз не следя всички изяви на министър-председателя. Аз обаче съм човек, който е лоялен към него и се старая като видя нещо тревожно, да му давам публично съветите, а не да ходя да му шушукам на ушето, каза Марков и изложи предложенията си в ефир.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    петър янчев
    0 0
    12:15, 26 ное 2018
    Тоя седесарски плъх пак се появи пак с баданарката Дайте му някак8ъв пост в герб освен депутатството белким се заситити
Последни новини