От х:

Днес в x:

Читател: Резил! Разположиха цирк до паметника на Родопци

Изображение 1 от 2

    Пътуващ цирк се е разположил непосредствено до паметника светиня на Десети родопски полк в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки от мястото.

    „Кой разреши до паметника да се разположи цирка с всичките му коне, кучета, други животни, отпадъци и прочие, и то в центъра на града? Питайте общината, кой разреши“, пита гневно нашият читател.

    Очаквайте коментар от общинската администрация в първия работен ден на новата седмица.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (41)

    • 1
      Ив
      Иван Райчев
      33 -12
      09:04, 25 ное 2018
      Беше елитно поделение, с музейни експонати. Сгради и конюшни от първата световна война, църква, арест, хлебопекарна, животновъдно стопанство. Сега подписалия от община Хасково да му се търси отговорност.
      • Ст
        стара хасковлийка
        16 -9
        18:20, 25 ное 2018
        Г-не, не усещате ли как си противоречите? Когато описвате поделението с неговите конюшни и животновъдно стопанство на същото място явно го намирате за нормално. Но когато става въпрос за седмичен престой на цирк, който си има фургони за тези същите коне и прочие животинки - било скандално???
    • 2
      Ма
      Марияна
      35 -10
      09:16, 25 ное 2018
      ГЕРБ - Обединени патриоти го разреши, всички знаем коя партия управлява.
      За съжаление за паметника не му пука на никой от управата, буренясала от всички страни и кучешки изпражнения.
      Патриоти на думи(локуми).
    • 3
      Ed
      Edin
      68 0
      09:31, 25 ное 2018
      Големият резил е друг. Резил е, че години след като общината придоби имота след толкова молби и чакане, той проължава да изглежда потресаващо и да служи единствено като змиярник. По-добре ли ви се вижда когато паметникът е обграен от джунгла? Сигурно е имало и по-походящо място за цирк, но ако след изнасянето почистят и облагородят района даже може да се окаже полезно. Продължавам да се изумявам как хората се възмущават на такива дребни неща, но приемат далеч по-големия проблем за цялостното състояние на имота например с безразличие.
      • Ст
        Станислав Видев
        33 -10
        09:52, 25 ное 2018
        Как да сме безразлични , знаете ли колко подписки правихме от щаба на 17 мсд до министъра и как ни лъгаха и накрая го подариха на общината, която не знае какво до го прави...нарочно са пазя да не минавам от там. Знаеш ли ,че съм се взел по една тухличка от всяко работно място и съм ги надписал и стоят на двора под асмата...Да взема пистолета и да тръгна да ги стрелям ли...не става искам да видя очите на внуците си и тогава да умирам...Ето даже пиша и с името си , като уважаващ себе си човек...не със разни други измислени...ЕЕЕ сега след като снощи ги заплаших, че като папарак ще снимам как ще го оставят , накрая и рози могат да насадят....ВЪПРОСА Е ЕДИН- КОЙ ЧИНОВНИК РАЗРЕШИ??? ЕИ ТУК ДА СИ НАПИШЕ ИМЕТО........
      • Ed
        Edin
        39 0
        10:01, 25 ное 2018
        Възможно е, не споря. Не сте дали гласност, щяха повече хора да се подпишат в пописките ви. Идеята на коментара ми беше, че усилията трябва да се насочат най-вече към принуждаване на общината да предприеме стъпки към пригодяване на имота към някакви обществени функции, а не да губим енергия заради това, че една седмица щяло да има цирк. Ако беше оправен имота, нямаше да има къде да се разположи цирк там изобщо. Грехота е такова прекрасно място в центъра на града да пустее. Безхаберието на общината граничи с наглост вече.
      • На
        Наблюдаващ
        14 -1
        15:07, 25 ное 2018
        А тази охранителна фирма ММ която взе да се подвизава и тя там плащат ли наем и на кого ? Кой позволи и на тях да си направят офис там
    • 4
      Ст
      Станислав Видев
      25 -3
      10:13, 25 ное 2018
      При предният кмет даже правиха и проект за застрояване с кооперации и бизнесцентрове искаха аз да проектирам комуникациите, да бъдело готово, като го вземат. Т.е. да се даде от МО за да се продават парцели , ама не стана дадоха го целево за обществено ползване и тогава тръгна уж за парк , ама с мравешки стъпки , като доста хора се молят това да отпадне и да се налапат с по един парцел в центъра....затова пустеее- нарочно и за това цирк слагат. за да се възмутят такива като теб и да кажат:" А би правете го нещо си там и готово...нам колко стотин евро на квадрат...."
    • 5
      Ed
      Edin
      12 -6
      10:27, 25 ное 2018
      Доколкото разбирам Вие искате имотът да се върне на МО и да се възстанови поделението. Това няма как да стане. Нито има войници, които да служат в него, нито МО има пари да го възстанови, а пари ще трябват много, защото на парктика всичко там е разрушено. Няма как и да се даде за застрояване, защото както сам отбелязвате трябва да е с обществени функции. Разбирам, че сте еоционално свързан с поделението, но трябва да се приемат ралностите. А реалностите са, че по закон, ако до 2-3 години общината не направи нищо, имотът ще се върне на МО и ще продължи да пустее и да се руши както през послените 20 години, от които дамо 3-4 владението е на общината. Нека се направят подписки и протести с искане за незабавно започване на изпълняването на идеята за парк, аз ще подкрепя и ще се включа. Всяка друга опция означава още дълги години да не се случи нищо.
    • 6
      Ст
      Станислав Видев
      26 0
      10:34, 25 ное 2018
      Изобщо не сте ме разбрали, не съм от хората, които стоят зад идеята за възвръщане на армията. Искам да стане една красива част от центъра на Хасково с прилежащия паметник , където след време да водя внуците си и да им разказвам за историята на това място и града и страната, но не да е вдигнат кооперации и паркинги и фирми...
    • 7
      Когато цирка беше накрая на града,в посока жп гарата- не можехме да заведен децата си пеш до там.Трябваше да даваме по 5 лв за такси в двете посоки -общо 10 лв.и отделно и билети да вземаме.Жалко,че вече не може да се поставя цирка на мястото на бившия магазин Пени.Страхотно е,че цирка са го направили в центъра на града,за да може всеки и без да има кола да отиде.А що се отнася,че едва ли не се опорочава мястото,където е поделението,като е поставен там цирк-то отдавна е опорочено с това,че не се поддържа и е развалина -змиярник.Хубаво е,че са му вдъхнали живот и малко ли много ще го почистят мястото хората от цирка,защото иначе не може да се стъпи ,а и никой не се наема да го направи.
    • 8
      Ст
      Станислав Видев
      20 -3
      11:13, 25 ное 2018
      Може и да сте права. съгласен и с вашето мнение. Явно общината за това държи района пуст за да дава място- на цирк, утре на терариум, други ден може и за публичен дом....а кога ще построи парка и на него да има площадка за цирк съм съгласен, ама направена....
    • 9
      До
      до г-н Видев
      16 -26
      11:13, 25 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 10
      Ст
      Станислав Видев
      18 -1
      11:27, 25 ное 2018
      Благодаря за съвета, да сега да сме го направили- паметника е въстановен с дарения в този вид- не знам дали помните, как изглеждаше преди 3-4 години, но чакаме общината да реши, какво ще прави имота. Може да построи 2 банки, 3 казина, 4 мола и да няма нужда от паметник....
    • 11
      Ст
      Станислав Видев
      10 -4
      11:32, 25 ное 2018
      Ето така изглеждаше и благодарение на полковник от резерва Веско Георгиев сега адвокат- председател на организационния комитет за набиране на средства той беше изцяло подновен до вида си сега...https://www.google.bg/search?q=%d0%9f%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba+%d0%bd%d0%b0+10+%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bf%d1%81%d0%ba%d0%b8+%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%ba&rlz=1c1ggrv_enbg751bg751&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=2FZnLt5ASMEo-m%253a%252ce-3roDnl3bEdgm%252c_&usg=ai4_-kRgEYKvlfr25NxDtzlx71nqm6OwRw&sa=x&ved=2ahUKEwiAybmkne_eAhUDlSwKHfl6DMkq9QEwBHoecamqca#imgrc=2FZnLt5ASMEo-m:
    • 12
      До
      До Видев
      10 -28
      13:45, 25 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Чо
        Чобанина
        20 -7
        15:36, 25 ное 2018
        Не обиждай майора бе олигофрен
      • Па
        Павлов
        18 0
        17:40, 25 ное 2018
        И кво го награка Видев? Знаеш ли колко още са служили там? Знаеш ли, че около 9 септември 1944, при неяснотата и размириците, някой гражданки с децата си са отишли там за да бъдат защитени от ВОЙСКАТА/? Това говори за единственото ДОВЕРИЕ, което Българския народ дава - на своята АРМИЯ. Така че, хайде по-кротко с изцепките, а?
      • Въ
        Възхитен
        0 0
        21:55, 28 ное 2018
        Не мога да повярвам ,че успя в 3 изречения да напишеш толкова обидни думи.Уникално постижение.Какво би могъл да направи Видев за да попречи на кражбите на ц.и.г.а.н.и.т.е.? Може да подаде сигнал в полицията и то ако живее наоколо,но както знаем няма да има ефект защото тъмно зелените са с привилегии.Накрая пак стигаме до истината ,че виновни са безхаберните властоимащи на местно и национално ниво за да прилича това място на джунгла след бомбардировка.А докато е в такъв вид не виждам нищо лошо да има цирк и разбира се като си тръгнат да почистят .
    • 13
      Ив
      Иван
      21 -10
      14:40, 25 ное 2018
      Мястото е много подходящо. Надявам се в бъдещия парк отново да гостува цирка. Отивам за билети
    • 14
      Чо
      Чобанина
      15 -9
      15:34, 25 ное 2018
      То цялата държава е един голям цирк, на маймуни ни направиха. Сега, че един цирк го сложили там, голяма работа, не се впрягайте толкова. Ама хак да ви е на всички дето избрахте тая марда за кмет, дето 4 години ше си кюта на стола и нищо няма да прави !!! Майор Видев, свободно, не се шашкай толкова !!!
      • Ст
        Станислав Видев
        6 -6
        17:15, 25 ное 2018
        Уточнявам- надполковник Видев....
    • 15
      Е
      Е
      12 -10
      15:39, 25 ное 2018
      Общинската наредба за тишина от 14ч до 16ч за цирка не важи ли?! То не стига кучето им не спира да лае под прозорците ни от ранни зори, ами и 15ч като заблъска музика....
      • Мл
        млада хасковлийка
        11 -7
        18:36, 25 ное 2018
        Хайде да не издребнявате толкова! Става въпрос за една седмица само пък и времето е зимно и прозорците ни са затворени - няма да ви пречи на следобедната дрямака.
      • Бо
        Боряна
        3 -1
        11:44, 26 ное 2018
        Часовете за тишина се спазват,недейте да лъжете!
      • E
        E
        0 0
        13:09, 26 ное 2018
        Искате да ми кажете,
    • 16
      12
      123
      10 -1
      17:37, 25 ное 2018
      Аз предлагам за празникът на града всички въртележки и сергий да се поставят там по този начин общината ще има приходи от наемателите така местото само ще печели пари които след време може да се исползват за потрояване на парк или нещо друго
    • 17
      До
      До чобанина
      4 -4
      18:13, 25 ное 2018
      Олигофрен си ти бе п...о .
    • 18
      Ко
      Колега
      13 -1
      18:27, 25 ное 2018
      Резил ли?

      Защо да е резил? Нито цирковите животни ще опикават паметника, нито цирковите хора ще се забавляват да трошат фигурите с камъни.

      Резил е, че от години паметникът/ 200 000 лв. ремонт/ е ситуиран в едно бунище, една клоака даже, там се събират глутница кучета .. и ромчета от съседно училище..
      Кучетата вдигат крак, ромчетата трошат.. Големите ромци с каруци изнасят покрива на сградата долу..

      Ама лицемерно възмущение заради цирка.. ИЗВИНЯВАЙ, Видев! според мен казвам!!

      П Не може ли цирка да остане за дълго, а дресьорите да се заемат с ромците.. Да дресират тия хора да хвърлят найлончета, чашки, шишенца в кофи за боклук.. не на земята.. Да се грижат ромците за кончетата и децата си.. Да ползват усилватели по сватби от 5 вата.. без да тормозят съседи..
      Това на първо време!!
    • 19
      Со
      софиянка
      11 -6
      18:49, 25 ное 2018
      Хасковлии, оти се косите напразно? В София от половин месец цирк Балкански е разположен на около 200м от бул."Стамболийски" и мол София и никой няма проблеми от това. Хайде, стига сте мрънкали, усмихнете се и бъдете позитивни!!!
      • Па
        Павлов
        12 -6
        19:21, 25 ное 2018
        Сравнвнието на паметника с МОЛ говори за големи пропуски в началното образование! Виж, ако разположите цирк "Балкански" до Паметника на незнайния воин...
      • До
        до г-н Павлов:
        12 -1
        23:18, 25 ное 2018
        Г-не, с какво един временно пребиваващ цирк осквернява паметника на 10-и пехотен полк - обяснете ни моля? Вашето лично негативно отношение към този вид изкуство /да-нарича се цирково изкуство!/ Ви внушава , че няколкодневното съседство е неуважително отношение към паметта на хасковските войни?
        А как Ви изглежда този паметник сред храсталаци, боклуци и съседстващ с нерегламентирания публичен дом в сградата на бившата казарма?
    • 20
      Чо
      Чобанина
      8 -8
      19:27, 25 ное 2018
      Тоя Видев още живее в неговия си измислен свят когато е живял като търсейки на гърба на народа.На всичкото отгоре се и хвали не бил майор ами подполковник.Кой та е...А какъв си бе маук.По горе прочетох едно вярно неща къде беше ти др фатмак когато циганите грабежа всичко което можеше да се изнесе.Тогава си се крил най вероятно като мишка някъде и не си смеел да се покажеш а сега цирка ти попречи. Ей такива сте изпаткал и всички бивши фелдфебеле от народната армия.Почти всички бяхте и сте алкоходили и тЪртеи
    • 21
      Те
      Терлецки
      12 -4
      19:41, 25 ное 2018
      А защо софиянци да не разположат цирк Балкански в Банкя Така циркаджиите от герба ще са по близо до --------------- Що се отнася до протеста на Видев бих казал --- Видев правилно пишеш но тя държавата си отива бе човек кой да обърне внимание на паметника
    • 22
      Ст
      Станке
      11 -1
      22:11, 25 ное 2018
      Боже, слез и го прибери - на единия цирка му пречи, на другата музиката й влизала в ушите, на другия, че кучетата като пикаели, вдигали крак... никаква, никаква толерантност, ни към цирковите артисти, ни към малките деца, ни към кучетата.
      • E
        E
        2 -2
        10:36, 26 ное 2018
        Тогава не се жалвайте, когато циганите надуват музиката! И да, музиката ми пречи, има наредба за тишина и тя не се спазва!!! Виж за задръстването по улицата проявявам толерантност, нищо, че няма къде да паркирам и че трудно се разминават колите... просто не е помислено, че няма къде да паркират хората, които искат да гледат...
    • 23
      Ви
      Видев - шапкарче
      5 -4
      00:08, 26 ное 2018
      Кой избра тоя шапкар Видев за шеф на областната колегия на КИИП? С какво образование е? Слушайки му начина на изказ просто нямам думи.
      • Кл
        Клоун
        0 0
        17:51, 27 ное 2018
        То и кмета кой го избра..........дойде времето ........ търсите бившия......
    • 24
      От
      Отговорен
      6 0
      11:31, 26 ное 2018
      Хайде стига угода няма !Къде да го сложат цирка извън града ли?Пак щяхме да мрънкаме.....Много лоши хора сме,все нещо ни пречи...!
    • 25
      Ст
      Станке
      5 0
      13:21, 26 ное 2018
      До Е : Купете си къща в село Лилеково, смятам ще сте доволен/доволна. Три баби на кръст. Няма цирк, няма коли, няма деца, няма ги и гнусните им майки и татковци дето ги водят на цирк . Може би само някой преминаващ ром и някое препикаващо куче.
      Всички мрънкащи си набийте в тъпите глави: Света не се върти около вас!!!!!!!
    • 26
      Кл
      Клоун
      1 0
      17:42, 27 ное 2018
      Чобанин подбирай стадото с овцете и идвай на манежа......
    Последни новини