От х:

Днес в x:

Росен Желязков: Минута преди падането на скалата в Кресненското дефиле е направен обход

Минути преди инцидента с падналата скала в Кресненкото дефиле, районът е бил обходен. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му хранителите на БДЖ наблюдават участъците 24 часа в денонощието. „Зад скалния къс се вижда, че има пукнатина. Това показва, че е имало процеси, тлеещи от години“, обясни Желязков. В конкретния случай минута преди падането на скалната маса е бил направен обход и не е имало абсолютно никаква индикация за това, обясни министърът.

Общата линейна дължина на критичните участъци е около 120 км за цяла България, сред тях е и Кресненското дефиле. „Всяка пролет след топенето не ледовете, алпинисти обикалят тези участъци и извършват обрушване на скалите, където има нужда “, увери той.

„Пострадалият локомотив в Кресненското дефиле беше в добро техническо състояние и след сериозен капиталов ремонт. Искам да поздравя колегите от НКЖИ, че успяха да се справят с работата в кратки срокове“, посочи Желязков.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    0 0
    12:30, 23 ное 2018
    Още един локомотив на БДЖ извън строя, който отива за брак. Тази година в края на месец Април, БДЖ плати за този локомотив близо 370 000 лв. за основен ремонт в румънски жп завод. Поръчката беше за общо 10 локомотива с цена 3 330 000 лв. без ДДС и това е един от тях - №44 090.

Случаен виц

Последни новини