От х:

Днес в x:

Почина началникът на руското ГРУ

Началникът на Главното (разузнавателно) управление (ГРУ) на Генщаба на руските въоръжени сили генерал-полковник Игор Коробов почина на 63-годишна възраст, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Игор Коробов, който е роден на 3 август 1956 г., е починал "след тежко и продължително боледуване". Работил във военното разузнаване от 1985 г. на различни длъжности владеел няколко чужди езика. Началник на ГРУ от януари 2016 г., като същевременно е и заместник-началник на Генералния щаб. Награден е с много ордени и медали. 

В съобщението на министерството се казва, че покойният генерал е "забележителна личност, верен син на Русия и патриот на своята родина".

ГРУ е най-известната руска разузнавателна служба на Запад, обвинявана за поредица от дръзки атаки, включително отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в  Солсбъри. Русия отрича тези обвинения.

Коробов наред с други служители на ГРУ бе в американския санкционен списък заради действия, които "подкопават сигурността от страна на руското правителство", припомня Ройтерс. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Xp
    XP
    5 -2
    13:33, 22 ное 2018
    Путкин е наредил да го "починат".
Последни новини