От х:

Днес в x:

Китай свали цените на горивата

С решение на Държавния комитет по развитието и реформите в Китай от 16 ноември цената на горивата е намалена до четиригодишен минимум, съобщава Синхуа.

Така тон бензин в Поднебесната струва 510 юана (73,5 долара), дизел — на 490 юана,

Властите са преразгледалицените на петролните продукти във връзка със срива на котировките, предизвикан от неопределената позиция на пазара заради позицията на ОПЕК за съкращаване на добива и увеличаващият се добив на САЩ. 

Държавният комитет на Китай е поискал от трите големи компании в страната - PetroChina, Sinopec и CNOOC,  безпроблемно да доставят горива в съответствие с държавната политика.

Литър бензин в Китай е струвал 8,18 юана или 1,03 евро в периода 12 - 18 ноември. С новото решение на властите литър бензин ще се продава с 4 цзяо по- евтино, т.е. на цена 7,78 юана - 0,98 евро.

Според проучване, публикувано от Zhaopin Limited, водеща платформа за кариера в Китай, средната месечна работна заплата, изчислена чрез изследване на 37 големи града в цялата страна през първото тримесечие на 2017, е 7.665 юана (над 960 евро). Пекин е градът с най-висок месечен доход от 9 942 юана (около 1250 евро).

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини