От х:

Днес в x:

Huawei се вижда лидер на смартфон пазара през 2020 г.

Продажбите на Huawei на пазара за смартфони нарастват с темпове, които изпреварват графика на самата компания, отчитат анализатори. След като се изкачи на второ място в света, сега китайската компания гледа и към първото.

В началото на годината изпълнителният директор на Huawei Ю Ченгдонг заяви, че към края на 2018-та компанията може да заеме второ място на световния пазар за смартфони, изпреварвайки Apple. Това вече се случва – в последните две тримесечия продажбите на Huawei превишават тези на Apple по брой и като цяло за годината компанията изглежда ще се утвърди на второто място.

В ново изявление Ю Ченгдонг казва, цитиран от Gizchina, че до изкачването на Huawei на първо място остава малко време. „През следващата година разликата между нас и компанията, заемаща първо място, ще бъде много малка. Възможно е дори да излезем със Samsung на едно ниво. През 2020 г. ще имаме възможност да оглавим пазара“, казва той.

През 2010 г. Huawei пусна на пазара смартфона Huawei Ideos под управление на Android с цена 60 евро, припомнят анализаторите. За сравнение, тази година китайският производител предложи флагман на цена от над 1000 евро.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини