От х:

Днес в x:

Издигнаха 8-метров кръст в Книжовник

    8-метров метален кръст издигнаха в покрайнините на хасковското село Книжовник днес. Разпятието се намира в най-високата точка в местността „Ямача“, откъдето се разкрива гледка на километри разстояние.

    Идеята за поставяне на кръста се зародила преди около година, когато е издигнат големия трикольор, намиращ се на около 200 метра. Така местните започнали набиране на средства като хасковски фирми се включили с дарения на материали – бетон, арматура, метална плоча. Изкопните работи започнали още през лятото, като много от живеещите в селото помогнали с доброволен труд. Междувременно разпятието било изработено безвъзмездно в местна компания и транспортиран до сегашното му място, където е издигнат с кран.

    Кръстът е изработен по авторски проект от полирана неръждавейка и беше издигнат в 12 часа днес, каза основният организатор д-р Стефан Динков, който е ветеринарен лекар и председател на ловната дружинка в Книжовник. С труд и дарения се включили и негови съмишленици – победителят от риалити шоуто „Фермата“ Яни Андреев, Владимир Костадинов, Емил Атанасов, Веселин Жеков, както и кметът на селото Иван Славилов.

    Сега местните обмислят да направят официално откриване. Идеята на инициаторите е след време да изградят осветление и да се облагороди мястото наоколо като се засадят растения и се монтират пейки за отдих.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Д-
      Д-р Радева
      9 -20
      18:55, 16 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Да
        Да
        10 -7
        23:59, 16 ное 2018
        Не е от снимката, и кръста и хоризонта са криви!!!
      • Ко
        Кольо Казанджията
        7 -6
        10:04, 17 ное 2018
        Иди на очен ма офць
    • 2
      X
      X
      10 -28
      21:09, 16 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ел
      Елияна
      41 -9
      22:21, 16 ное 2018
      Потрябвало е на населението, очевидно! Браво за инициативата! Такива неща са нужни за съхранение на българщината и християнската вяра. Дано само като е от нерждвейка да не бъде плячкосан!
      • Ха
        Хасковлия
        24 -7
        09:37, 17 ное 2018
        Оставяме църквите да се рушат, а издигаме железни кръстове. От къде дойде тази мода? Дали защото ни мързи да дадем доброволен труд за поддържане на църквите? Да сте видяли рушаща се джамия?
    Последни новини