От х:

Днес в x:

„Мирен страж“ на полигона край Корен

Тактическото учение „Мирен страж“ се проведе на полигона „Корен“ с участието на пехотна батальонна бойна група от “Тежък тип”, сформиран на базата на 1 механизиран батальон от 61 механизирана бригада с командир подполковник Станислав Малешков.

В двудневните тренировъчни действия военните групи проиграха реакция при ескалиране на политическа криза във военен конфликт между фиктивни държави и провеждането на съвместна настъпателна операция.

Основната цел на учението е оценка на боеготовността и боеспособността на щаба и формированията на пехотната батальонна група при планиране и провеждане на операциите в хода на конвенционален военен конфликт.

В учението от 14-ти до 16-ти ноември са се включили общо 1077 военнослужещи и 234 единици бронетанкова и автомобилна техника от състава на 61 Стрямска механизирана бригада.

Сертификационното учение на батальонната бойна група „Тежък тип“ бе наблюдавано от двама офицери от Сухопътното командване в Измир, които осъществиха мониторинг.

По време на учението „Мирен страж 2018” заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов даде висока оценка на действията на военнослужещите, които въпреки тежките метеорологични условия и в навечерието на Празника на Сухопътните войски продължават да повишават и усъвършенстват своите бойни способности.

Haskovo.net
 

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Уж
    ужас пак ли
    11 -10
    15:59, 16 ное 2018
    Ей, обгазиха ни селата и нивите! Само си играят на рамбовци и пълнеят, ама заплатките им кихат на банкомата даже им ги повиши ВОЖДА. Все пак някой ще каже ли защо ни умира продукцията, когато гърмят тези.......
    • Се
      Сержанта
      10 -2
      19:17, 16 ное 2018
      А през 80-те години на миналия век ,,умираше" ли ви продукцията, като тогава стреляхме по цели месеци на полигона...и обикаляхме с танковете из целия район! Ай да ви видя сега! Или дайте да пишем ей тъй,за идеята! То им отпуснат малко гориво и джепане ,та да се види че има някаква армия, ама нали,тровили ви доматето и пиперя!
  • 2
    Во
    Войник
    10 -1
    23:53, 16 ное 2018
    Ми къде ви е продукцията
    Като ви гледаме какви селски мързели сте
    Цял ден по кръчмите стоят и помощи вземат
    Аман от простаци и ц*****
Последни новини