От х:

Днес в x:

Разпродажба на фотографии за усмивката на бебето Борил в Областна администрация

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие като домакин поредната благородна кауза, която се организира в помощ на 6-месечното бебе Борил Янков от Хасково.

    Във Фоайето на Областна администрация той откри фото базар и благодари на инициаторите на  Краси Грозева и участниците от Клуба по фотография, с ръководител Славян Костов. Снимките са копирани от друг техен колега -Жоро Колев, фотостудио „Конас“ и „Фактор БГ“.

    Фотографите разпродават всички кадри, средствата от които ще отидат за момченцето.

    Снимките на Краси Грозева са направени по време на благотворителната фото сесия в парк “Кенана“ преди месец.

    „Винаги съм се радвал, когато хасковлии успяваме да е обединим и съм винаги готов да подкрепям подобни каузи“, посочи областният управител. Откупки от фото базара могат да се направят до 17 часа днес.

    Следващата инициатива в помощ на Борил обяви Нели Цветкова от Фолклорен клуб “Славяни“. Това е концерт с участието на танцови състави и певчески формации от Хасково и Димитровград. Събитието ще е в зала „Дружба“ на 23-ти ноември от 18 часа. Билетите са на цена от 5 лева.

    Средствата от разпродажбата на ръчно изработени предмети от деца и ученици от Хасково, в изложбата организирана от РИОСВ, също ще отидат в помощ на лечението на Борил. Бебето страда от болест на Хиршпрунг. Изложбата ще бъде открита на 19-ти ноември от 15 часа в залата на екоинспекцията на ул. „Добруджа“ 14.

    Открита е и дарителска сметка в УниКредит Булбанк:

    Борил Георгиев Янков

    BIC: UNCRBGSF

    Haskovo.net

    IBAN: BG48UNCR70001523398368

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Аш
      АшколсУн
      11 -10
      14:46, 16 ное 2018
      1.Дрифта,не снимано от нея
      2.Хората които са закарали децата си за да ги снима са платили веднъж сега изглежда всякъш ги принуждава..
      3.Няма логика веднъж са платили хората сега пак ли да плащат ? ? ?
      • Бр
        Бравос
        7 -3
        12:26, 17 ное 2018
        Обяснявам за всички глупаци, които не могат да направят разлика м/у две отделни услуги....
        Най-похвалното е, че има хора, които се стремят да има благотворителни инициативи, които да помогнат на децата в нужда. Краси Грозева е млад начинаещ фотограф, която винаги се включва с най-чисти чувства в подобни кампании. Такава бе и нейната идея за благотворителни сесии, на което откликнаха много семейства. В процеса на снимките всеки можеше да пусне доброволно своята сума. Такава беше процедурата и при други двама страхотни фотографа от Хасково- Петър Денишев и Ина Костова. Всеки се снимаше и при тримата и даряваше. Идеята на Краси бе подкрепена и от още един наш съгражданин във фотографския бизнес -Жоро Колев от известното студио Конас. Жоро изкопира изцяло доброволно и безплатно снимките на Краси Грозева. Фотосите са разпечатани на най-качествената фотографска хартия с изключително дълг живот на цветовете. Ако при Денишев и Костова всеки получава снимките си в електронен вариант, при Краси има и допълнителна опция за най-трайния и качествен хартиен носител. Така всеки, който реши може да отиде и да закупи на сума каквато той сам определи снимката на своето дете. Тези които не желаят да плащат, КРАСИ ИМ ПОДАРЯВА СНИМКИТЕ. СНИМКИТЕ СА САМО ЗА РОДИТЕЛИТЕ. Има го написано на изложбата. Така всеки е доволен и най-важното колкото и да не ви се иска да го проумеете се събират ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ЕДНО БОЛНО БЕБЧЕ!
        Краси Грозева е обикновено българско момиче, няма да я видите по скъпи барове и дискотеки, няма да я видите по моловете да троши луди пари, няма да я видите да дава интервюта, защото е хипер скромна и срамежлива. И въпреки своите лични и здравословни проблеми, ще я видите винаги когато се налага да се помогне на дете в беда. Подкрепете я!
    • 2
      Фо
      Фоточабуджак
      11 -6
      14:48, 16 ное 2018
      А,майките знаят ли че децата им са излежени така ?!?!?!?!??!!?
      • Ро
        Родител
        27 -8
        15:02, 16 ное 2018
        Да, знаехме, че са изложени децата ни! Какъв е проблема, да дадем пак пари, за да си откупим професионални снимки, с формат А4. Все пак една такава снимка във фотото колко ще ни струва, и парите ще отидат в джоба на собственика, а тези пари отиват за ЖИВОТА НА БОРИЛ! Ей лош народ сме, затова ни се случва все лоши неща, дори и в доброто ще се намерят хакери, които да плюят. И никой не ни е изнудвал, Краси първо попита, дали сме съгласни с идеята й...
    • 3
      Бо
      Бойко от София
      9 -12
      14:52, 16 ное 2018
      Краси стана ли популярна вече че нали искаше само твой снимки да продаш четах разни коментари,,, (СРАМ)
      • Бо
        Бойко отСОФИЯ
        1 0
        21:48, 19 апр 2019
        Завидяхте на момичето !
        Гледай ти да СТанеш известен !
    • 4
      Go
      gost
      7 -1
      20:26, 16 ное 2018
      Искаме си голямото хоро на площада! Като в другите най-хубави села за живеене.
    • 5
      Ни
      Никодимчо
      9 -3
      08:45, 17 ное 2018
      И кво - държавата, представлявана от областната управа, не дават пари за лечение на детето, което са длъжни по закон и конституция, а прави мероприятие "дайте, да дадете!"!!! Изхарчиха милиони за шалчета и мускалчета за еврогъ*зовете, за болните ни деца и възрастни пари за лечение все няма. Не е работа на областния да организира дарение, а да си върши работата, за която му плащаме, като съдейства за пари от фонда. Абсурдна, нагла и мръсна държава...
    • 6
      Ha
      Haskovobest
      3 -4
      11:49, 17 ное 2018
      Никодимчо, благотворителност има и в САЩ и в Русия и в Японя дори. Тези държави които ти ги наричаш честни и чисти. И там тази благотворителност се ръководи от всички които са в управлението на тези държави. Така е и в България. Целта е да се помогне с на едно дете с доброволни минимални средства. Иначе тези парички ги хвърляте по кръчми, ротативки, търкате билетчета и всякакви глупости. Радвай се когато някой помага и се научи и ти да правиш същото. Винаги следя с интерес всяка благотворителна акция и се опитвам да помогна с каквото мога. Това е малкото което ни сплотява нас българите, без да гледаме кой от коя партия е, дали сме бедни или богати, дали сме християни или мюсолмани. Тогава заживяваме като един. Разбира се винаги има по някой Никодим или Никодимка, които вместо да помагат се стремят да пречат, храчат върхо всяко добро дело. Нашата задача е да ги смачкаме като правим още повече добро! Поздравления за младите фотографи и танцьори. Поздравления за всички които ги подкрепят без значение дали са във властта или се борят за нея!
      • Ни
        Никодимчо
        4 -1
        14:02, 17 ное 2018
        Областните чиновляци могат да си благотворят колкото искат, но като физически лица, а не от името на институция, която е основна причина да се събират пари за лечение на деца. Не знам толкова ли е сложно да го проумееш!? Държавата (респ. областният) продължава да не прави нищо за лечението на децата ни, но има наглостта да искат дарения и да си правят PR на чужд гръб. И то на фона на безконтролното харчене в момента на бюджетния излишък. Ще разхвърлят по 21млн. лв. на ден до края на годината - колко излекувани деца са това, можеш ли да сметнеш?
    Последни новини