От х:

Днес в x:

11 °C

ФК „Хасково“ иска 30 000 лева от общината, иначе обмисля оттегляне от „В“ група

Ръководството на футболен клуб „Хасково 1957“ направи искане за отпускането на 30 000 лева от бюджета на общината. Предложението е от Управителния съвет на тима с председател Илиан Киряков. Искането е внесено вчера в докладна записка до председателя на Общинския от Общинския съвет Таня Захариева.

„Считаме, че настоящото предложение е с огромно обществено значение и очакваме то да бъде разгледано от председателския съвет и да бъде включено в дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет – Хасково“, пишат в докладната от футболния клуб. От ФК „Хасково 1957”, който единствен представлява град Хасково в трета дивизия на най-популярната спортна игра в света, настояват за отпускане на финансова помощ. „Финансовата му издръжка не е по силите на ръководството на тима в лицето на Управителния съвет. До сега успявахме и се справяхме най-вече заради любовта към играта на шепа милеещи за футбола бизнесмени. Но и те сами изнемогват.", мотивират се от клуба. От там поясниха още, че 30 000-те лева са необходими за довършване полусезона от първенството в Югоизточната „В” футболна група. Допълниха, че отпускането на средства за финансово подпомагане на спортен клуб не е прецедент и припомниха, че през годините община Хасково е подпомагала финансово и други спортни клубове като БК „Хасково 2012” и ПФК „Хасково”, при това с далеч по-големи суми.

От хасковския футболен клуб бяха направили подобно искане в началото на октомври, но то не беше допуснато за гласуване на заседанието на Общинския съвет. „Ако този път искането не бъде одобрено, има вероятност след Нова година мъжкият отбор да се откаже от участие в Трета лига“, коментира Илиан Киряков. От тима се ангажираха да представят финансов отчет в общината след края на есенния полусезон.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ed
    Edin
    13 -12
    18:31, 14 ное 2018
    Щом община Монтана, която се намира в най-изостаналия регион на България може изцяло да издържа мъжки футблен отбор, който се задържа между А и Б група, женски баскетболен отбор, който е сред фаворитите в баскетболната А група и мъжки волейболен отбор, защо Хасково да не може и то при бюджет на общината 67 милиона срещу 40 милиона бюджет на община Монтана.
    • Ма
      МАНГО
      18 -9
      19:29, 14 ное 2018
      Ами аз не съм съгласен с моите данъци да се издържа ЧАСТЕН клуб.
      По тази логика трябва и аз да искам пари от Общината, защото примерно продавам банички и закуската на хората е с "огромно обществено значение".
      Ако парите се отпуснат на спортен клуб, който тренира деца, организира масови прояви за деца - 100% съм ЗА!
    • Вс
      Всевишния Кенанец
      8 -2
      23:03, 14 ное 2018
      кмет на Община Монтана е бившия директор на Спортното училище в Монтана. Той се е обградил с хора които го подкрепят в присвояване на средства от спорт. А града им само дупки, кучета и прах
  • 2
    Po
    Pol
    21 -4
    19:09, 14 ное 2018
    Това е частен клуб и именно Илиян Киряков и неговото семейство са собственици,а не общината.
  • 3
    12
    123
    20 -9
    19:42, 14 ное 2018
    От къде на къде ще се дават пари за частен клуб
    Твърдо НЕ .кой го интересува скапания отбор.Ще пият и ядът с тези пари в кръчмите.
  • 4
    No
    Nostradamus
    7 -13
    20:37, 14 ное 2018
    Много сте ограничени и егоистични. Пък и неосведом... Виж коментара
  • 5
    Ех
    Ехооо
    6 -5
    22:26, 14 ное 2018
    Това е един от малкото начини Община Хасково да измие срама на безхаберието по отношение на спорта което доведе до сегашното му състояние... Да ,всички клубове са "частни" благодарение на нежеланието да бъдат общински!!! Този футболен клуб е единствения на който в момента се чува името и се казва "Хасково"
    Клуба има около 200 деца,юноши и девойки от Хасково -те частни ли са? Тези от скромни ,по-скромни 30 000 лв са реклама на града.
  • 6
    Вс
    Всевишния кенанец
    15 -3
    23:13, 14 ное 2018
    Община Хасково с НИЩО не е длъжна да издържа нечие хоби и мераци. Нейно задължение е да създава условия за масов спорт сред децата и гражданите, като влага пари в изграждане да детски площадки, футболни и баскетболни игрища. Приоритет трябва да е изграждането на спортна зала и плувен басейн, а не разходи за отбор, който има 150 зрители на мач. В Хасково открай време се действа на принципа на "гол тумбак, чифте пищови" , Като се създава такъв клуб, той трябва да има бюджет, да има ръководство, едните да осигуряват финанси, другите се занимават със спортно-техническата част. И да не се бъркат задълженията. Сега искат 30000 и мерак да останат в В група, след това ще поискат 150000 за да се пробват във Б група....и да си начешат крастата като ръководители. Баста, като нямате пари и няма спонсор в Окръжната група имате запазено място
  • 7
    Фу
    Футболиер
    8 -2
    08:22, 15 ное 2018
    Ами къде сте тръгнали отбор да правите без осигурено финансиране на клуба нали сте големите бизнесмени и умници ,знаете само да лапате и просите ,наредиха се всички и наготово.За сравнение с баскетбола се доказа в годините с титли и постижения докато тук има само хрантутници и недоказани футболисти.
  • 8
    Ни
    Николай
    11 -3
    08:43, 15 ное 2018
    Защо искате от Общината пари? Поискайте от турците от Каменна и от тези с Каргото дето не си знаят парите. Половината Квартал "Каменни " шият екипи адидас, найк и др. Всеки гараж е шивашки цех.
  • 9
    Фу
    Футболистчето
    4 -1
    08:50, 15 ное 2018
    Покажете всички клубове трениращи деца в Хасково колко получават от Общината!Ще цъфне ли този частен клуб на първо место?Залагам 100%.Глад и това е...............
  • 10
    Iv
    Ivan
    6 0
    09:32, 15 ное 2018
    Прочетох всички коментари .Има доста неясноти по този случей и ще се опитам да ги изброя !
    1.След като са решили да правят професионален клуб , не е ли трябвало това да мине първо през обсъждане на тази идея от страна на клуба с бизнеса ,спортните деятели в града и общината .
    2.Нима ръководството не е знаело ,че ще изпадне в това състояние предвид ,че там би трябвало да има лица които да отговарят за финансирането на клуба ?
    3.Разходите за издръжката на клуба са ясни за ръководството и няма да се променят кой знае колко напред в годините за В група .
    4.Може ли от ръководството на клуба да покажат на гражданите на град Хасково на които ще се разходват средствата ,финансовите благодетели на клуба за да се види дали имат сериозно намерение тези хора или има нещо друго ?
    5.След като бъде предоставена тази финансова помощ ,еднократно ?Каква е вероятността другия полусезон отново да се наложи да бъде финансово подкрепен този клуб.
    6.Ясно стана ,че досегашната практика за подпомагане на професионални клубове в Хасково се свързва едва ли не с тъмни каси и безотчетно разходвани средства .
    7.Тази година Община Хасково отдели доста средства за развитие на детско юношеския спорт в града както и неговите школи ,тези пари са за това а не за професионалния спорт !
    И сегашното искане на дадения спортен е миродавно но да бъде направено както трябва и да бъдат посочени сериозно благодетели които биха помагали на отбора в такива ситуации ..
  • 11
    Да
    Данъци и такси
    1 -2
    12:16, 15 ное 2018
    А има ли община Хасково общински спортен клуб , който финансира?Не говорим само за футбол,а за спорта по принцип! Иска ли да бъде създадено подобно дружество/*организация?.Или ще продължи да измива ръцете пред обществеността с театъра с т.нар. субсидии за детско-юношесткия спорт на спортните клубове? Нима не е срамно състоянието в момента-нито един сериозен представителен отбор над детските формации ВЪВ ВСИЧКИ ВИДОВЕ СПОРТ!
    Целия бюджет на Общината е перфектно балансиран и подреден и отделянето на средства за развитие на спорта ще го разбалансират сериозно... Смях!
  • 12
    Дъ
    Дълбок сън
    3 -1
    12:29, 15 ное 2018
    Община Хаково!
    Досега трябваше от ваша страна да излезе инициатива за развитието на спорта в града.Той е едно от нещата ,които ще задържат и връщат млади хора в града.Спортната база с която разполагате може да бъде стопанисвана много по-добре и в полза на хората ,които с данъците си ви издържат! От вас трябва да излезе и предложение за закупуване/замяна на помощните игрища на Ямача и превръщането им в част от необходимите тренировъчни терени.Всичко е въпрос на преговори.Ако не можете-попитайте там където е направено.Има и крещяща нужда от покрити игрища за през зимата-за "частните"спортни клубове в които тренират частните деца от града
  • 13
    Ар
    АРДА ТУР
    0 -1
    18:51, 15 ное 2018
    Само арда

Още новини

Последни новини