От х:

Днес в x:

Двайсетина асеновградчани излязоха на протест днес, сляха се с протестиращите в Пловдив (Снимки и видео)

    Протестите срещу бедността и високите цени на горивата, започнали тази сутрин в почти цялата страна, продължават и в момента. Около 11 ч. часа на паркинга на ЖП-гарата в Асеновград се бяха събрали не повече от двайсетина души с коли. Имате и такива, които дойдоха по-късно и някои от тръгнаха директно за града на тепетата. Автошествието там движи по централните булеварди (във видеото). По неофициална информация има автомобили отправили се към магистрала "Тракия" с намерението да тръгнат към София.

    По информация на Нова тв протестите са в над 30 града в страната. На много места има блокади, затруднения в придвижването и задръствания. Движението край Шумен е спряно и в двете ленти. Идеята за блокирането е дошла спонтанно, според хората на магистралата. Повече от 500 души и над 100 автомобила блокираха главния път за Гърция при Благоевград. Протестиращите искат оставка на правителството. Движението е напълно спряно и в двете посоки.

    Фейсбук е засипан с онлайн включвания, снимки и видеа от граждани, участващи в протеста. Мнозина питат дали могат да гледат на живо случващото се чрез някоя от медиите и със съжаление констатират, че това може да се случи само в преките включвания или новините на телевизиите.

    Видео от протеста в Пловдив ТУК.

    Уеб камера от София - Народно събрание, Александър Невски и "Цар Освободител".

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини