От х:

Днес в x:

СДС си търси пътя и старите приятели в парк хотел Москва

Перспективите пред СДС и възможните коалиционни партньори на синия съюз ще се обсъждат днес в столичния парк-хотел "Москва". Съюзът на демократичните сили се събира на Национална конференция, с уточнението, че тя ще бъде теоретична. 

Структурите по места вече са провели своите областни събрания и се очаква да са избистрили идейните си позиции за това с какво съдържание трябва да се изпълни марката СДС и каква коалиционна политика да води. 

Столичната организация дава част от отговорите в своя декларация, в която определя днешният форум "като най-значимото събитие през последните 5 години, свързано с идеологията и приоритетите на партията, и като знак от новото ръководство, че иска да чуе седесарите от цяла България". 

Като представители на най-голямата организация на най-старата автентична дясна партия в България, ние смятаме, че не трябва да отстъпваме политическия терен на автентичното дясно, родолюбието и традиционните ценности на други формации, за които това е по-скоро ПР, отколкото осмислена и последователно защитавана политика.

Затова се обявяваме за приемане на програмни приоритети на СДС, насочени към съхранение на консервативната същност на партията в политически, икономически и морален смисъл. 

България има нужда от истинска дясна, консервативна и национално отговорна партия, която с опита и авторитета си да помогне на страната ни да посрещне новите предизвикателства пред променяща се Европа. 

Призоваваме всички автентични десни партии към обединение около тези ценности и идеи, се казва в декларацията на столичното СДС. 

Под "всички" повечето седесари по места разбират "колегите и приятелите от ДСБ, които не искат да са с "Да, България" на Христо Иванов и Зелените". Надеждата е, ако се съберат с ДСБ, към коалицията да се присъединят сини личности и формации от зората на демокрацията. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини