От х:

Днес в x:

Със 121 депутати в зала парламентът работи по бюджета за 2019

Със 121 депутати в зала парламентът започна днешното пленарно заседание

Вече втори ден кворумът е на ръба, след като в началото на вчерашното извънредно заседание, на което бяха приети на първо четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното обществено осигуряване (ДОО) се регистрираха 122 народни представители.

Втора седмица парламентът събира трудно кворум, за да работи, а някои от пленарните заседания дори се провалиха.

Причината за това е, че депутатите от парламентарните групи на „БСП за България“ и ДПС не се регистрират в зала. Те заявиха категорична позиция, че действията им ще продължат докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка заради думите му към протестиращите майки на деца с увреждания, както и за арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, попадаща в неговия ресор.

От ВОЛЯ също поставиха ултиматум за неговата оставка и заявиха, че ако тя не стане факт до края на настоящата седмица, също ще спрат да се регистрират в началото на пленарните заседания. От партията на Марешки настояха още, освен Симеонов, политическа отговорност да понесе и Красимир Каракачанов.

Депутатите започват днешното заседание с дебатите по второ чене на Закона за корпоративното подоходно облагане, а след тях ще преминат към първо четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2019 г.

 

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини