От х:

Днес в x:

Бащи и деца от градина “Щурче“ в спортна надпревара

    Бащи и дядовци на малчовците от Детска градина „Щурче“ в Хасково се забавляваха заедно с децата в спортен празник на открито. Инициативата е посветена на Седмицата на бащата и в нея се включиха възпитаниците от подготвителната група на детското заведение „Пчеличка“ с преподаватели Петя Недялкова и Весела Янкова.

    Разделени в отбор “Круши“ и „Банани“ малките футболисти целиха вратата с помощта на татковците, други пък влязоха в надпреварата за най-бързо пиещ сок от сламка, имаше и игра за точност. В спортната надпревара им помагаше треньорът по футбол от АФК „Хасково“ Иван Николов.

    На финала всички бяха победители заради желанието, с което се включиха в игрите. Големите и получиха грамоти, а купата на деня директорът на градината Христинка Петкова врича на капитаните на отбор „Круши“. Снимките за спомен на деца и бащи, дядовци и внуци, останаха сред най-емоционалните части на спортния празник.

    Седмицата на бащата се провежда за шеста поредна година във втората седмица на месеца ноември. Тази година е във времето то 5-ти до 11-ти.

    В детска градина „Щурче“, освен в спортния празник, в който се включиха  най-големите деца, по-малките групи организираха съвместни инициативи по кулинария, фотография и по здравословно хранене.

    Седмицата на бащата се провежда с различни инициативи в цялата страна. Тя е част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата.

    Добрата връзка между бащата и детето е много ценна за успешното емоционално и социално развитие на децата – те стават по-уверени и емпатични, изграждат по-стабилни връзки с връстниците си и по-късно с интимни партньори, по-вероятно е да са успешни в образованието си и в намирането на работа. Допълнителен, но не и маловажен ефект е, че разпределянето на прекарваното време с децата между двамата партньори води до по-балансирана връзка и учи децата на равностойни отношения.


    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини