От х:

Днес в x:

Катунарят Васил на свобода, съдът му намали гаранцията от 5000 на 3000 лв.

Катунарят Васил Колев, който удари хасковски полицай в началото на август тази година, поиска да бъде освободен срещу подписка. Миналата седмица Районният съд промени мярката му за неотклонение от “задържане под стража” в гаранция от 5000 лева с аргумента, че за престъплението, в което е обвинен, може да остане в ареста не повече от 2 месеца, които са изтекли. Адвокат на катунаря бе столичното светило Марин Марковски. Той е подал жалба до Окръжния съд с искане клиентът му да бъде освободен срещу подписка.

Днес в Хасково се появи преупълномощения от него адвокат Терзийски. В съдебната зала Васил отново се оплака от болки в бъбреците и обясни, че нямал постоянна работа, но се прехранвал с ремонт на покриви. Изкарвал различно, но средният му доход излизал около 900-1000 лева месечно.

Припомняме, че при определянето на мярката му за неотклонение през август пред Районният съд в Хасково Васил бе заявил, че си докарва между 1000 и 1700 лева на месец.

Прокуратурата се съгласи, че жалбата на катунаря е частично основателна и той не може да остане зад решетките, нито под домашен арест. Затова останалите алтернативи според закона са “парична гаранция” и “подписка”. Според държавното обвинение гаранция от 500 лева би била достатъчна, за да осигури присъствието му на процеса, още повече, че досъдебното призводство е на приключване и предстои внасяне на обвинителен акт.

След съвещание тричленният състав на Окръжния съд прецени, че адекватната мярка за неотклонение е “парична гаранция” и я определи в размер на 3000 лева. Срокът за внасянето й е еднодневен.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    As
    asd
    47 -3
    16:38, 6 ное 2018
    А какви осигуровки внася за този доход от 900-1000лв
  • 2
    Фи
    Фики
    10 -3
    16:40, 6 ное 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Ва
    валя
    57 -4
    16:42, 6 ное 2018
    А дали някой ще провери тези доходи декларирани ли са? А данъците внесени ли са? Ако това са доходите на семейството му, което сигурно е достачленно, как си позволи услугите на точно този адвокат?
  • 4
    Не
    Недоволен
    58 -4
    16:49, 6 ное 2018
    До измисления "български" съд:
    Доход не се разказва, а се доказва с документи за внесени данъци и осигуровки. Докога една част от населението на тая държава ще бъде подствекавана от фалшивия ни съд да не си плаща данъците???
  • 5
    Ед
    Една хасковлийка
    49 -6
    17:05, 6 ное 2018
    Реви реви мам* ти мръсна, сган долна...
    Няма закони!
    Тъпчете нас българите, боготворете мангустите и това е... Да живее ******ария!
  • 6
    До
    До измисления Недоволен
    39 -3
    17:08, 6 ное 2018
    Задържането под стража не може да продължи повече от два месеца, ако обвинението не е за тежко умишлено престъпление - чл.63 ал.4 от НПК. В случая два месеца са изтекли. Толкоз. Всичко друго е осъждане от Страсбург и плащане от данъкоплатците в джоба на Васил. Други въпроси са защо нападението на полицай не е тежко умишлено престъпление според българския НК /това е въпрос към парламента/ и дали Васил не е извършил и нещо друго, което да е тежко умишлено престъпление /това е въпрос към разследващите/.
    • Не
      Недоволен
      3 0
      10:22, 7 ное 2018
      До измисления юрист,
      Пич, хич не става дума за това да го държат в кауша до второ пришествие. Става дума за това, че по делото е установено, че подсъдимия е извъшил друго престъпление - укриване на данъци. Измисления съдия или измисления прокурор, който би трябвало също да участва в процеса би трябвало да вземат сега показанията на пича и да му се повдигне ново обвинение по чл.255 от НК.

      Чл. 255.
      (1) Който избегне установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, като:
      1. не подаде декларация;
      2. потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация;
      3. не издаде фактура или друг счетоводен документ;
      4. унищожи, укрие или не съхрани в законоустановените срокове счетоводни документи или счетоводни регистри;
      5. осъществява или допуска осъществяването на счетоводство в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство;
      6. състави или използва документ с невярно съдържание, неистински или преправен документ при упражняване на стопанска дейност, при водене на счетоводство или при представяне на информация пред органите по приходите или публичните изпълнители;
      7. приспадне неследващ се данъчен кредит,

      се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до две хиляди лева.

      Та пак да питам: Защо фалшивия български къд съдейства на малцинствата да украват данъци????

      Между другото, не е ли престъпление, когато някой узнае, че друг е извършил престъпление, но върпеки това си мълчи???? Каква е отговорността на длъжностните лица - в случая съдия и прокурор, които са узнали служебно, че едно лице укрива доходи, но не са предприели действия по установяването на това съвсем отделно деяние?
  • 7
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    34 -2
    17:53, 6 ное 2018
    Затова в България няма да остане нито един нормален човек, който да се примирява с това безобразие. На наш гръб живеят всички тези манга** и ние им поемаме лечението, даваме им помощи за да ни бият
  • 8
    Съ
    Сър Пичук
    12 -2
    19:51, 6 ное 2018
    Цитат без коментар:" Според държавното обвинение гаранция от 500 лева би била достатъчна , за да осигури присъствието му на процеса..........."
  • 9
    Тт
    ТТ
    13 -1
    20:59, 6 ное 2018
    Щом от джоба на данъкоплатците, да се променят законите.Казах ,че посегнеш ли на полицай - посягаш на държавата.Сега, обаче разбирам, че държавата нехае за себе си.Няма нужда от повече писане.
  • 10
    Мъ
    Мълчание
    16 0
    00:35, 7 ное 2018
    За умрелите или хубаво или нищо.В този случай за умряла та държавност нищо.Само минута мълчание в знак на траур.
Последни новини