От х:

Днес в x:

Силните бури и наводнения в Италия взеха 10 жертви

Поне 12 души са станали жертва на наводненията и бурите на остров Сицилия, съобщи wtvm.

Телата на 9 души – от две семейства, които се събрали да прекарат заедно уикенда, са били намерени в къща в градчето Кастелдача, недалеч от Палермо. Единстеният оцелял е бил отвън дома, когато къщата била залята от придошлите води на местната река. Той се е покатерил на дърво. Кметът на Кастедачиа казва на Sky TG24, че водате е достигнала до 2 метра вътре в дома. Оцелелият от наводнената вила е загубил жена си и две от децата си, родителите и брат си. Сред жертвите в къщата има едногодишно дете и още две на 3 и 15 години.

Тялото на мъж е било намерено в автомобила му, залят от придошлата вода край град Викари. 

В град Камарата, близо до Агридженто, пожарната съобщи, че водолазите работят за изваждането на телата на двойка, чиято кола е била отнесена от прелялите води на река Сарацено. В провинция Агридженто пожарникарите са спасили 14 души от хотел в град Монтеваго, който е застрашен от наводнената река Белице.

На други места в Сицилия най-малко двама души са изчезнали в неделя, след като водите наводниха сради, включително доктор, който се е отправил към болницата в хълмистия град Корлеоне.

През последната седмица Италия бе обхваната от бури, които донесоха със себе си проливни дъждове и силни ветрове. Лошото време предизвика мащабни наводнения и активизира свлачища, които взеха най-малко 20 жертви.
 

Коментари в сайта

Последни новини