От х:

Днес в x:

Създадоха мобилно приложение за проследяване на бременността

 

Млада майка създаде мобилно приложение, за да се проследява бременността дистанционно. Нововъведението работи безпогрешно и ще бъде в услуга и на пациентката, и проследяващия гинеколог.
Подобни приложения има по света, но не и у нас, разказва Габриела Йонкова, която е програмист и майка на 5-месечната Катерина. Преди малко повече от година, когато узнава новината, че ще става за първи път майка, младата жена и гинекологът, който следи бременността й - д-р Александър Кобаков,  решават да създадат виртуална женска консултация. 

„Ние не сме взаимствали от вече създадени модели, а програмирахме изцяло нова платформа, която е по стандарта за водене на Женска консултация в България", разказва създателката на приложението.
Чрез мобилното приложение жената може да намери цялата нужна информация за бременността. Освен това има опция, която напомня за различните рискови фактори и ситуации, които могат да бъдат избегнати. 

Приложението визуализира „порастването" на бебето, а при втора и следваща бременност майката може да сравнява промените в своето тяло, спрямо предходната. “Спокойната майка е информираната майка", допълва д-р Кобаков. Мобилното приложение е подарък за бременните жени, а следващата стъпка е надграждане с полезна информация за проследяване при многоплодна бременност.

Източник: clinica.bg

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини