От х:

Днес в x:

Жена на 39 години е родила 45 деца (видео)

Тази история звучи толкова невероятно, но е истинска - малко парченце от човешката реалност. Жена на 39 години е родила 45 деца. Мириам Набатанзи Бибирие живее в селцето Кабимбири в Уганда.

Мириам я омъжили на 12 години и не била първата съпруга на 40-годишния мъж. Той е баща на всичките ѝ деца, от които 38 са живи до момента. Най-голям е синът ѝ - на 24 години, най-малкото дете - на две години. Шест пъти раждала близнаци, четири тризнаци, и три пъти имала четворка, но това не я изненадва, защото в рода ѝ се раждали много близнаци. Децата ѝ не са виждали много-много баща си. Той се появявал веднъж в годината, не се интересувал от тях, но успявал да посети спалнята на жена си, преди да изчезне отново.

Свекърът на Мириам им подарил малко парче земя, за да си построят къща и да отгледат децата си. Тогава момичето мечтаело да има шест деца. На 13 години родила близнаци, след две години - тризнаци. Година и седем месеца по-късно - още четири близнаци. След шест раждания имала вече 18 деца и решила да потърси лекарска помощ. Местният доктор не бил особено компетентен. Той ѝ казал, че ако спре да ражда, ще умре. Според него жената имала рядко срещано състояние - "хипер овулация", но според друг специалист, плодовитостта ѝ е просто въпрос на наследственост.

На 23 години с 25 деца тя отново отишла в болницата с молба да направят нещо. Противозачатъчните хапчета и инжекции не помагали. Обиколила големите болници в страната, но отново я посъветвали да продължи да ражда. Сложила спирала, но организмът ѝ я отхвърлил мъчително, месец била в кома. През декември 2016 год. Мириам родила последното си дете, за първи път със секцио, защото не се била възстановила от комата. За пореден път помолила докторите да направят така, че да не може повече да ражда. Този път я уверили, че са "изрязали матката ѝ".

Мириам отглежда децата си сама. Смята, че основната гордост на омъжената жена е нейното семейство.Въпреки че не е видяла нищо добро от мъжа си, тя казва, че търпението винаги се отплаща, някой ден. В нейния случай - с децата, грижите за които ѝ носят щастие.

Мириам съветва мъжете да не забравят отговорността си пред жените и децата си. И още - никога да не омъжват малките си дъщери заради бърза печалба. "Ще провалите не само тяхния живот, но и на внуците си", добавя тя.

Чувствата са си чувства, но всичките тези деца ги изхранва Мириам, сам-сама. На ден тя купува 22 килограма царевично брашно, 7 килограма фасул, 2,5 кг захар и три калоъпа сапун. "Бог е добър към мен, затова децата ми не гладуват", казва жената.

В момента тя събира пари за водопровод, кани се да продава вода, която липсава в селото, вместо да я купува от разносвача. Работи какво ли не - подстригва и прави прически, декоратор е на различни събития, облича младоженки, шие дрехи, прави торти и реди тухли. Отглежда и продава лечебни растения за различни болести. "Хващам се за всяка работа, ако ми носи пари. Отдавна не се самосъжалявам, защото зная, че децата са дар от Бога. Трябва да ги ценя, затова правя всичко, за да са добре".

Мириам няма образование, но се грижи децата ѝ да имат. Двете най-големи са изучени - медицинска сестра и строител, другите са още ученици, но имат амбиции, искат да са лекари, юристи, учители. А Мириам спи не повече от пет часа в денонощие и се надява да успеят.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    А
    А
    4 0
    18:06, 2 ное 2018
    Не знам кой е написал статията, но е сериозно неграмотен . Сватба , а не сваДба, на няколко места го има и все с "д"
Последни новини