От х:

Днес в x:

Спецпрокуратурата погна Банев за „Полимери“, правят се обиски и разпити /обновена/

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД. Това съобщават от държавното обвинение.

Следователи от Отдел „Следствен“ претърсват адреси в София и страната, обискират се лица и се разпитват свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321,ал.6, чл. 255, 253, 212 и 203 от Наказателния кодекс.

Член 255. е свързан с укриване или плащане на данъци в големи размери.

Образувано е досъдебно производство за длъжностно присвояване, придобиване на собственост чрез документи с невярно съдържание, прикриване на незаконно придобито имущество, данъчни престъпления и др. от организирана престъпна група.

„Полимери“ АД бе приватизирано от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 година. Три години по-късно бе обявено в несъстоятелност.

По-късно през деня БНР съобщи, че Николай Банев и съпругата му Евгения са били задържани днес в Париж с европейска заповед за арест на двамата. Акцията е на френската полиция. 

 

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Jo
    John
    18 0
    15:05, 26 окт 2018
    комунистите от герб пак ще обират мандри, КТБ вече я изплюскаха!
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    4 -3
    14:29, 27 окт 2018
    Мутрата Цветанов чести мутри ,да разширява бизнеса.Става вече много страшно.Който управлява след ГЕРБ,дупе да му е яко.А ние тихо и безропотно ще си измираме.
  • 3
    Баневи си го заслужават работех при тях и от големите им обещания и мили думи получих само срам да бъда изгонен и да не си получа заплатите които съм заслужил а и не само аз и доста други колеги .... да ги затворят малко им е !
  • 4
    Да ги затворят ама няма кой щота тези които трябва да ги затворят ПЪРДЯТ в едно ГЪРНЕ с Баневи
Последни новини