От х:

Днес в x:

Нова надпревара във въоръжаването ще застраши Европа, предупреди Путин

Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за ракетите със среден обсег, ще предизвика надпревара във въоръжаването и изключително опасна ситуация, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте.

Ако тези договори бъдат разтрогнати, няма да остане нищо в сферата на ограничаване на оръжията. Според мен тогава ситуацията ще стане изключително опасна. Няма да остане нищо освен надпревара във въоръжаването, каза Путин.

Той е категоричен, че ако САЩ разположат ракети със среден и малък обсег в Европа, Русия ще бъде принудена да отговори огледално:

Разбира се, главният въпрос е: ако САЩ се изтеглят от този договор, какво ще правят с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, естествено, ние ще отговорим огледално. Европа трябва да разбере, че ще бъде под заплаха от възможен ответен удар на Русия, ако приеме американски ракети със среден и малък обсег, каза Путин.

Руският президент все пак подчерта, че е готов да обсъди с Тръмп въпроса за Договора за ракетите със среден обсег на срещата в Париж на 11 ноември.

"Включване на Италия към Турски поток през България, Сърбия, Унгария..."

На съвместната пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте руският президент коментира и темата за  газопровода Турски поток.

Путин съобщи, че Москва и Рим проучват варианти за включване на Италия към газопровода.

В сферата на доставките на руски газ за Италия всичко е възможно. Проучваме всички възможности. И включване на Италия към Турски поток през България, Сърбия, Унгария, Гърция, добави той.

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат прекратени, но не отговори дали неговото правителство е готово да наложи вето на удължаването им.

Правилно е да се поддържат икономическите отношения между Италия и Русия. За Италия санкциите никога не са цел, те са инструмент и трябва да отпаднат възможно най-бързо, коментира Конте.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини