От х:

Днес в x:

Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro дебютираха на българския пазар

Новите флагмански модели смартфони Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro официално стъпиха на българския пазар, a България е сред първите страни, в които започват да се продават представените преди дни умни телефони от най-висок клас на китайската компания.

Основният акцент определено е по-скъпият модел - Huawei Mate 20 Pro, който съчетава в себе си редица иновативни технологии.

Едночиповата 7nm система Kirin 980 предоставя 75% по-висока производителност на централния процесор в сравнение с предишната 10nm технология, а интелигентното управление на осемте ядра води и до още по-добрата енергийна ефективност на батерията. Последната е с още по-голям капацитет от 4200 mAh. Заедно с вече двойната невронна мрежа и графичния процесор Mali-G76 с поддръжка на AI clock boosting, цялостната изчислителна мощност на Mate 20 Pro е от порядъка на лаптоп, базиран на Intel Core i5-7300. Батерията на Mate 20 Pro е не само голяма, тя поддържа Super Charge технология от ново поколение с мощност на зарядното устройство от 40 W, която може да зареди смартфона от 0 до 70% само за 30 минути. Особено симпатична е възможността да заредите друг смартфон безжично само като го доближите до Mate 20 Pro.

Други ключови акценти са новите възможности за отключване и сигурност – чрез сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, и чрез 3D лицево разпознаване, работещо в почти пълен мрак благодарение на позиционираната в прореза инфрачервена камера, която прави мапинг от 30 хил. точки на лицето.

Mate 20 Pro привлича и със своята тройна Leica камера също от ново поколение, която включва ултраширокоъгълен обектив с обхват на зрителното поле от 107 градуса и позволяваща макро снимки с отличен фокус, направени от едва 2.5 см разстояние. Новият Master AI предлага огромен набор от режими, разпознавайки 1500 сценария на снимане в 25 категории, вече в различни сегменти от снимката – например пейзаж на фона и портрет в центъра. С него можете дори да видите калориите на храната от кадъра или да разберете към коя забележителност сте насочили камерата си.

Моделът е със сертификат IP68 за защита от прах и вода, EMUI 9, базиран на Android P, и вече безжичен PC mode, даващ възможност за презентиране от телефона без никакви кабели на голям екран. На българския пазар се продават цветовете Twilight, Black и специалният Midnight Blue, чиято текстура неутрализира пръстовите отпечатъци.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини