От х:

Днес в x:

Поредната операция на полицията по пътищата, шофьори без регистрация, наглец с фалшиви документи

79 автомобила и 135 лица са били проверени в специализирана операция по линия на ТИСПОЛ и „Едуард“ на територията на РУ-Джебел от 15 октомври до 21 октомври. Целта е била да се извърши контрол на товарни автомобили и автобуси, спазване на скоростните режими, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите. За констатираните 30 нарушения са съставени 30 фиша по ЗДвП.

Неистински официални документи представил 50-годишен кърджалиец за регистрация в сектор „Пътна полиция“ на лек автомобил „Фолксваген“ – договор за покупко-продажба и свидетелство за регистрация на МПС. Проверката по случая е по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в дирекцията.

 Двама водачи са установени от полицаи от РУ-Кирково да управляват нерегистрирани моторни превозни средства. 53-годишен управлявал „Фолксваген“ с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП, а 38-годишен се движил с товарен „Мерцедес“ с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

15-годишен неправоспособен водач управлявал нерегистриран мотопед, установили ардински полицаи при извършена проверка в града. Моторното превозно средство е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини