От х:

Днес в x:

Хиляди в Швеция с микрочипове под кожата

Изображение 1 от 2

    Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните телефони в джобовете ни до смартчасовниците на ръцете. Сега при някои хора технологиите буквално са и под кожата, пише американското обществено радио NPR в свой репортаж.

    В Швеция, технологично развита държава в света, хиляди са си поставили микрочипове на ръцете. Чиповете имат за цел да улеснят ежедневието на потребителите и да направят живота по-удобен - по-лесен достъп до дома, до работата и мястото за спорт, тъй като заменят цифров четец с ръката. Микрочиповете също могат да бъдат използвани за съхранение на контакти, лична информация, профили в социални мрежи, електронни билети за събития и билети за железопътния транспорт в Швеция.

    Поддръжниците на малките чипове твърдят, че те са безопасни и като цяло са защитени от хакерски атаки.

    Чиповете, които са с размер колкото оризово зрънце, обикновено се поставят под кожата на един от палците. Процедурата струва около 180 долара.

    Толкова много шведи искат да се сдобият с микрочипа, че основният производител в страната заявява, че не може да смогне на молбите. Повече от 4000 шведи са поискали технологията.

    Biohax International доминира на пазара в скандинавската държава. Компанията е създадена преди пет години от Йован Остерлунд, бивш професионалист по поставяне на пиърсинг. След като в продължение на две години работи изцяло върху проекта, в момента разработва материали, за да може да наеме шведски лекари и медицински сестри.

    Най-голямата железопътна компания в Швеция позволява на клиентите да използват чипове вместо билети. Скоро ще бъдат използвани и при плащане в магазини и ресторанти.

    Източник: news.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини