От х:

Днес в x:

"Безглаво пиле чудовище" плува дълбоко в океана край Антарктика (видео)

Австралийски изследователи за първи път заснеха розова морска краставища във водите на Южния океан в Антарктика. Enypniastes eximia, наричана още "безглаво пиле чудовище"  е заснета за първи път през 2017 година в Мексиканския залив.

В най-тъмните океански дълбини около Антарктика се крие величественото "безглаво пиле чудовище". Тази плуваща морска краставица, Enypniastes eximia, за пръв път е заснета на видео в Мексиканския залив през 2017 година. Сега австралийските изследователи с изненада  виждат чудатото същество да се появява пред друга камера в Южния океан на дълбочина 3 километра.

Камерите са били проектирани за дълбоководни снимки в партньорство с комерсиалната риболовна индустрия, за да подпомогнат управлението на риболова. Видеото е публикувано на сайта на  Австралийския антарктически отдел.

Изследователите отбелязват, че никога досега не са срещали подобно същество по тези места и това е едно от най-удивителните създания, които са виждали.

Розовата морска краставица живее на дълбочина до 5 км, близо до дъното или до кораловите рифове. Среща се във всички океани. 

Розовите краставици имат необикновен начин да се защитават от хищници. Те изхвърлят светещата си кожа, която разпадайки се на дребни частици полепва по очите и тялото на нападателя. Кожата на розовата краставица след това се възстановява за 3−4 дни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини