От х:

Днес в x:

Протест пред Министерския съвет иска оставката на Валери Симеонов

Протест пред сградата на Министерския съвет в София ще иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Поводът е изказването му за майките на деца с увреждания. Според Симеонов майките са "кресливи", а децата им - "уж болни."

Думите на Симеонов провокираха реакции, включително и на премиера Бойко Борисов, който се извини от името на вицепремиера, но не сметна за необходимо да го освободи от поста му. Думите на Симеонов бяха осъдени и от организацията на жените в БСП, както и от депутата от "Атака" Миглена Александрова и от новия коалиционен партньор на Волен Сидеров Николай Бареков.

Повече от 20 хил. души са заявили участие в протеста. Протести ще има и в други градове в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18.00 часа. 

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.

В призива за протест се посочва, че той ще продължи до оставката на Симеонов:

"Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", категорични са отвратените от думите на вицето.

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. 

От своя страна Валери Симеонов застана зад думите си, като определи реакцията срещу него като "политическа" и обясни, че не е бил разбран правилно: "Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", коментира той в профила си във Фейсбук. Очаквано, от партията му го защитиха.

Към протеста на майките се очаква в понеделник да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 0
    20:33, 22 окт 2018
    Недоволни от квото и да е , протестирайте , та белким падне правителството.Плочките не ни харесват , времето не ни харесва, комшията не понасям ,жената не мога да гледам вече....На протест.
Последни новини