От х:

Днес в x:

Илон Мъск пуска по-евтина "Тесла"

Американската компания за електромобили "Тесла" (Tesla) е започнала да приема поръчки за по-евтина модификация на масовия си Модел 3 (Model 3). Цената на екоколата е 45 000 долара, като тя ще може да изминава около 420 км без презареждане.

Това съобщи снощи в Туитър ръководителят на компанията Илон Мъск, предаде ТАСС. 

"Току-що пуснахме по-евтина Модел 3 със среден пробег и супер лесна нова страница за поръчки", съобщава Мъск.

По думите му след федералните и щатски данъчни отстъпки в Калифорния автомобилът ще струва 35 000 долара, но реалната цена за собствениците ще бъде по-скоро 31 000 долара.

Цената на новата модификация е с 4000 долара по-ниска от началната на новия седан миналата година. Версията на Модел 3 с по-мощна батерия, която може да изминава без презареждане около 500 километра, и по-добри динамични характеристики е 54 000 долара.

"Тесла" започна производството на Модел 3 през юли 2017 година, но се сблъска с трудности при увеличаването на капацитета си, които не успя да преодолее изцяло. Списъкът на чакащите за базовата версия на електромобилите й включва няколкостотин хиляди души. Модел 3 е по-нискобюджетна версия на по-скъпите Модел Екс (Model X) и Модел Ес (Model S). 

Базовата версия, която все още не е пусната в производство, може да изминава без презареждане около 350 км с максимална скорост 210 км в час, като ускорява от 0 до 100 км в часа за под 6 секунди,

Източник: http://clubz.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини