От х:

Днес в x:

Трето издание на Празник на мекицата в с.Енчец

Изображение 1 от 5

    Слънчев, пъстър и емоционален бе днешният Празник на мекицата, организиран от Детска градина ”Снежанка”, село Енчец. В двора на детската градина бяха разположени маси-щандове, с изложени мекици и други тестени вкусотии, направени от сръчните ръце на домакини от селата в района на Енчец. Малчуганите пък бяха подготвили специална програма за празника.
    Третото му  издание, под мотото „Мъдростта ни обедини”, бе открито от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис.Той благодари на директорката на детската градина Поля Станчева, че  успяват да поддържат родената преди три години инициатива и й пожела тя да не прекъсва.
    „По-всичко изглежда, че тази инициатива започва да притежава признаците на един устойчив проект. Като кмет  ви подкрепям и ви пожелавам да продължим традицията да  празнуваме  този ден, като ден на мъдростта, на толерантността и единението. Чрез този празник вие показвате своето отношение към бъдещото поколение, още повече че се провежда в навечерието на Деня на Кърджали.
    Пожелавам вашият пример да бъде заразителен и за другите, най-вече защото госпожа Стайкова успява по един или друг начин да ни събира, независимо от различните мнения по въпросите които имаме. Детската градина е мястото, което трябва да ни обединява и мястото, в което институциите показват своето отношение и отговорност към децата. Да покажем и нашата благодарност към работата на учителите и персонала, а те да продължават  да работят както и досега, защото  мъдростта започва от детската градина.”.
    Освен кърджалийският градоначалник, гости на Празника на мекицата бяха областният управител Никола Чанев, зам.-председателят на Общински съвет Кърджали Кадир Мустафов, председателят на постоянната комисия по образование в Общинския съвет Георги Кючуков, общински съветници, лидерът на КСНБ Иванка Караколева и синдикалисти, кметове на села от район Енчец и разбира се кметът на средищното населено място Юксел Бекир, както и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в общината Ширин Сюлейман.
    Празникът продължи с дегустация на подготвените изделия, а техните майсторки получиха награди от директора на градината. Подаръци имаше за детската градина  и за всички малчугани. Те бяха осигурени  от кмета на община Кърджали, който  ги зарадва и с торта.
    В рамките на празника мекици се пържеха на живо от домакините в градината, а в това занимание се включи и кметът инж. Хасан Азис, който показа завидни умения и лично приготви от тестеното изделие за областния управител. Никола Чанев оцени високо кулинарните умения на градоначалника и призна, че все още не умее да приготвя мекици.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини