От х:

Днес в x:

Турската полиция търси останките на Хашоги в гора край Истанбул

Турската полиция търси останките на журналиста Джамал Кашоги в гора край Истанбул, предаде агенция "Ройтерс".

"Следствието работи по информация, че останките може да са в гората Белград край Истанбул или град Ялова." - посочва пред агенцията неназован представител на полицията.

Ялова се намира на 90 километра от Истанбул.

От полицията допълват, че търсенето на следи от ДНК в резиденцията на консула се е оказало успешно, като уточняват, че са взели "много образци", които ще анализират, за да търсят чрез тях следи от Кашоги.

Полицията е локализирала местата, където има вероятност да е изхвърлено тялото на журналиста, след анализ на маршрутите, по които са се движели саудитските представители, заподозрени за убийството на Кашоги. Установено е, че на двете места край Истанбул и Ялова автомобилите им са спирали за по-дълго време.

Разследващите предполагат, че останките на журналиста може да се намират във ферма или във вила в близост до маршрутите.

Живеещият в САЩ Кашоги, който е наблюдател на в. "The Washington Post", изчезна на 2 октомври, след като влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Според турската полиция, той е убит. Властите обявиха, че разполагат с аудиозапис и видеозаписи, които потвърждават тази версия.

От своя страна, живеещият в Германия саудитски принц Халид бин Фархан ал Сауд заяви пред Дойче веле, че саудитското кралско семейство е виновно за изчезването на Кашоги.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини