От х:

Днес в x:

Приключи най-успешната година за първомайския клуб по приложно колоездене

Изображение 1 от 6

    Като особено успешно беше оценено представянето на състезателите от общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене „Първомай“ в  Републиканския шампионат по приложно колоездене през тази година. При това на провелото се на 12.10.2018 г. в гр. Стара Загора съревнование, първомайските представители буквално „приземиха“ своите съперници след победите на Яна Иванова при момичетата и Дани Костадинов при момчетата. Традиционната надпревара беше последна за сезона и предвиждаше сблъсък между участниците в националния отбор, класирал се на тринадесето място на европейския шампионат през месец септември в столицата на Унгария гр. Будапеща и претендентите за него. Първомайците Яна Иванова и Мирослав Христозов представляваха половината от този тим. В него взеха участие още Йоана Трендафилова от гр. Берковица и Калоян Георгиев от гр. Пирдоп. Всички те трябваше да премерят сили не само със своите връстници до 12 годишна възраст, но и със състезаващите се в по-горната възрастова група до 15 години.

    Първоначално след проведените два паркура(пътеки с наредени по тях различни препятствия, които трябва да бъдат преодолени от участниците) се очертаха петима състезатели от гр. Първомай, гр. Берковица и гр. Силистра с безупречно представяне. Между тях бяха и нашите Яна Иванова и Дани Костадинов. Тези резултати наложиха балотаж чрез балансиране на велосипед-задържане на велосипеда на място в малък участък без стъпване на земята. Макар и трудно Яна и Дани сравнително бързо се справиха със своите по-възрастни опоненти от Берковица и Силистра, като нашият боец си осигури златния медал. Но след няколко минути предстоеше най-вълнуващият в последните години финал – малката и уморена Яна срещу 15 годишна опитна представителка на известната берковска колоездачна школа. Кой ще повярва, че това момиче от подножието на връх Ком в Стара планина ще преклони глава пред капитанката на нашия и на националния отбор и на 270 -тата секунда след началото на баланса и ще предостави златната купа и медал, като по този начин ще признае превъзходството на нашата шампионка?!

    След получаване на трофеите от състезанието бяха раздадени и наградите от генералното класиране на републиканския шампионат по правилата на ФИА(групата от 10 до 12 години) и по правилата на НДПК(групата от 13 до 15 години). И в двете възрастови групи ръководени от треньорите Минко и Ваня Павлови нашите състезатели спечелиха сребърните отличия измежду 12 отбора, отстъпвайки само на отборите на Берковица. Сребърни медали при отборното класиране за наградите по ФИА получиха Яна Иванова, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Иван Попов. При класирането на НДПК със сребро бяха украсени гърдите отново на Яна Иванова заедно с Йордана Тошева, Дани Костадинов и Йордан Начев. Такива медали получиха и техните треньори.

    На вторите отбори на двете възрастови групи бяха връчени дипломи за заслужените от тях четвърти места.

    Първомайската школа беше удостоена и с почетната грамота на БЧК за първо място за най-добре представил се отбор в дисциплината „Първа долекарска помощ“.

    Добро представяне имаше и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор г-н Калчо Калчев, класирал се на пето място в групата на ФИА.

    Освен получените отличия в десетките на най-добрите състезатели на годината от първомайските отбори влязоха Яна Иванова, Йордана Тошева, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Дани Костадинов.

    Почетен диплом за отлично организиране и провеждане на кръг от републиканския шампионат получи и г-н Ангел Папазов – Кмет на община Първомай.

    Въпреки чудесното представяне ръководството и участниците в първомайските отбори са загрижени за бъдещето, като Яна и компания очакват присъединяването на нови състезатели между 10 и 12 години към тима с ясно изразени умения за управление на велосипед и добра четивна техника.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини