От х:

Днес в x:

Юношите на „Арда 1924“ победиха с 2:0 „Ботев“ (Враца)

Юношите старша възраст на АРДА победиха с 2:0 Ботев Враца, в първия мач от осминафиналите за Купата на БФС. Двубоят се игра на стадион Христо Ботев, в северозападния град.

Първото полувреме започна с натиск от момчетата на Цанко Бисеров. Още в началните минути създадоха няколко голови ситуации. При статично положение в 12-та минута Исмаил Ферах отбеляза от пряк свободен удар. След кинжален удар в горния десен ъгъл на вратата той откри резултата в полза на кърджалийския тим. Добрата игра на юношите старша възраст на Арда продължи и след първото попадение във вратата на Ботевци. Те успяха да създадат още няколко голови ситуации, като при една от тях, след удар от далечно разстояние Николай Димитров уцели горната греда. В 21 -та минута Стефан Аргатов, отново след далечен удар се разписа в мрежата на домакините и затвърди резултата на 2:0. До края на полувремето отборът на Ботев Враца опита да върне едно от попаденията, но вратарят Анатоли Кирилов имаше няколко добри намеси, които попречиха на Ботев да се разпишат.

През второто полувреме ситуацията се развиваше по идентичен начин с първите 45 минути. Добри голови положения имаха Серкан Шевик, Веселин Ликов, Павел Иванов, които не успяха да реализират. Последните 15 минути от мача домакините от Ботев Враца се опитаха да намалят резултата, но добрата игра в защита и намесите на вратаря на АРДА U18 попречиха това да се случи.

 „Разбира се, има какво да се желае. Условията малко ни изненадаха, защото теренът  беше изкуствен. Не бяхме подготвени, но успяхме бързо да се нагодим към условията. Момчетата спазиха всички изисквания и тактическите указания за мача. Доволен съм от играта и от резултата.  Доволен съм и от съдийството. Главният рефер свиреше много коректно и адекватно в играта. Имаме около една седмица да се подготвим за реванша. Няколко момчета, които заради изкуствения терен не успяха да влезнат добре в мача, получиха леки болежки и контузии. Ще видим какво е тяхното състояние след като се приберем. Надявам се, че ще разчитам отново на всички налични състезатели и ще се поздравим с победа пред наша публика“, коментира след мача с Ботев Враца Цанко Бисеров, треньор на U18.

Юношите старша възраст на АРДА  ще домакинстват срещата – реванш  на 23 октомври (вторник), отново в същия час – 14,00.

При равен резултат от двете срещи ще се взимат под внимание головете на чужд терен, а при ново равенство победителят ще се определи чрез изпълнение на наказателни удари.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини