От х:

Днес в x:

ОУ „Отец Паисий“ от Жълтуша втори на националното състезание за защита при бедствия и аварии

При изключителна конкуренция между 28 отбора от цялата страна учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Жълтуша се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. XVI-то национално ученическо се проведе на 15-и и 16-и октомври 2018 г. в Стара Загора. В първия ден от състезанието бе проведен тест-проверка на теоретичните знания на учениците за оцеляване при бедствия, след който отборът на област Кърджали - ОУ “Отец Паисий” с. Жълтуша, община Ардино, извоюва първо място. При изключително напрегната конкуренция нашите ученици заеха второто място в окончателното класиране с 279.0 точки, само на точка и половина от победителите - учениците от област Бургас. Бронзовите медали взеха представителите на област Ямбол.
112-те състезатели демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия и сложни ситуации.
Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, както и награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния дворец на децата.

Това съобщиха от Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини