От х:

Днес в x:

Игрален филм за живота на Ейми Уайнхаус

Знаем, че биографичните филми се радват на небивал интерес в Холивуд и по традиция са големите фаворити при раздаване на наградите „Оскар“. Ето че ни предстои да видим разказ за краткия път към върха на певицата Ейми Уайнхаус, починала през 2011 г. едва на 27 години.

Само преди няколко дни бе обявено, че започва турне с Уайнхаус под формата на холограма. Сега от семейството на певицата допълниха, че започва работа по филм за живота й. Снимките трябва да стартират през 2019 г.

„Бихме искали да почетем невероятният живот и талант на Ейми. С помощта на фондацията, кръстена на нейно име, ще разкажем истинската история на нейното заболяване, като така се надяваме да помогнем на много други хора, които изпитват подобни проблеми“, заяви бащата на певицата Мич Уайнхаус.

Той отрече, че е предложил ролята на Лейди Гага. Вместо това сподели, че ще търсят „неизвестна млада английска актриса, по възможност от Лондон, която да прилича на Ейми. Търсим актриса, която да я представи такава, каквато беше самата тя – забавна, очарователна и с ужасен характер“.

Продуценти на филма ще са Дебра Хейуърд и Алисън Оуен, майка на певицата Лили Алън. Сценарият ще е дело на Джоф Дийн („Секси ботуши“).

През 2015 г. излезе документалният филм „Ейми“, който пожъна огромен успех и дори спечели „Оскар“. Този ноември предстои премиерата на нова документална продукция за живота й „Amy Winehouse – Back to Black“.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини