От х:

Днес в x:

Строителите: Едва ли ще има втора спортна зала като тази на Природо-математическата гимназия

Изображение 1 от 3

    Строително-монтажните дейности в района на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян продължават, а мащабният проект се оказва много сложен за изпълнение. Това стана ясно при посещение на обекта от Цветан Цветанов, депутати, шефът на РУО и представители на местната власт.

    „Правим цяла спортна зала и ремонт на основната сграда на училището. Парите са малко, но не сме спестили никакви материали. Правим всичко показно – с най-качествените материали. Много тежка конструкция, много сложна, но такава спортна зала едва ли ще има втора.“, заяви Спиро Чавдаров, шеф на фирмата изпълнител „Дюлгер“.

    По думите на директора на ПМГ това е така, защото фирмата е местна и има специално отношение към това, което прави в града си. Мария Илиева благодари на община Смолян за реализирания проект, чакан повече от 40 години.

    „Благодарим и на възложителя, и на изпълнителя, и на държавата за тази страхотна инвестиция. Била е мечта за много директори и сега тя се сбъдва пред очите ни. Вътре се радваме на едно страхотно оборудване – интерактивни дъски, нови компютри. Тук върви обучение по информатика и информационни технологии и всичко това ни е добре дошло.“, каза още Илиева.

    Новата спортна зала в гимназията ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв. м. с игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол. Ще бъде изградена топла връзка, игрална зала и обслужващ блок. Вложението в залата, заедно с планирания основен ремонт на математическата гимназия, е на стойност 3 277 204 лв. с ДДС. Обектът се финансира от ОП „Региони в растеж“, спечелен от община Смолян.

    Щиляна Чакърова

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини