От х:

Днес в x:

2000 нелегални имигранти прескочили граничната ограда за 6 месеца

2000 нелегални имигранти са прескочили оградата на границата ни с Турция за 6 месеца, съобщава в. "Сега" като се позовава на статистика на МВР.

На браздата явно има опашка от преминаващи, тъй като в последната половин година властите са задържали 2000 души, а броят им расте.

1142 от арестуваните са задържани във вътрешността на страната. Очевидно е, че всички те са успели да преминат през уж строго охраняваната гранична бразда. А със сигурност има и нелегално преминаващи, които избягват ареста и стигат безпрепятствено до Западна Европа, пише вестникът.

Повечето нелегални имигранти са от Ирак и Афганистан.

Статистиката на МВР за тази година доста сериозно се разминава с твърденията на управляващите за нулев натиск по границата. През юни премиерът Бойко Борисов се кълнеше, че у нас може да се влезе само през граничните пунктове. Данните на МВР обаче сочат тъкмо обратното - оттам се влиза най-рядко. Миналия месец 77 от общо 98-те хванати на вход са задържани на зелена граница, посочва още изданието.

Случващото се в България обяснява защо Европейската агенция за гранична и брегова охрана "Фронтекс", която има свои представители и по южната българска граница, отчете ръст от 40% на броя на нелегалните мигранти, които са влезли в ЕС през Турция или т.нар. Източен средиземноморски маршрут в първите девет месеца на годината спрямо същия период през 2017 г.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини