От х:

Днес в x:

Европейският шампион при юношите Емирджан Мехмед гледа към върховете на мъжкия бокс

    Емирджан Мехмед ще донесе само след ден в Хасково шампионската купа от Европейското първенство за юноши и девойки по бокс в Русия.

    Снощи възпитаникът на Людмил Стайков в клуб „Севдалин Василев“ се качи на най-високото стъпало на почетната стълбица в Анапа, след като победи в категория до 63 килограма англичанина Джордж Бенс.

    Много емоционален беше моментът за Емирджан, в който той даде път на вълнението си и не скри сълзите в очите си непосредствено преди ръката му да бъде вдигната от рефера като победител.

    Мачът буквално взриви социалната мрежа. Стотици хасковлии дадоха подкрепата си към шампиона и описаха емоцията и гордостта си, които изпитват, затова, че една от младите надежди на българския бокс е техен съгражданин.

    Шампионът се прибира от Русия на 18-ти октомври и в късния следобед ще си бъде в Хасково.

     – Емирджан, най-напред поздрави за победата. Какви са емоциите от срещата, която приключи преди по-малко от 24 часа и ти донесе европейската шампионска титла?

     – Още не мога да повярвам, че станах европейски шампион. Още не мога да се съвзема от толкова много емоции.

     – Знаеш ли, че след края на мача снощи Хасково ликува. Много хора те поздравяват в социалните мрежи – и познати, и непознати... Всички много сме горди, че наше момче успя да се качи на тази европейска стълбица. Успя ли да прочетеш коментарите вече?

     – Да, знам, че хората много ми се радват. Не са спрели да ми пишат. Честитят ми европейската титла и ми пожелават да имам и световна.

     – Да не пропускаме обаче важни хора, които не бяха с теб в този емоционален момент в Анапа, но през годините сте били рамо до рамо и в залата хвърлят не по-малко пот при подготовката ти-това са твоите треньори в Хасково, какво ще им кажеш на тях?

     – Благодаря на моя личен треньор Людмил Димитров. Пораснах при него, от четири години сме заедно. Поздравявам и благодаря и на старши – треньора на клуба Пенко Хаджиангелов, който също ми даде много. Те ме направиха добър човек.

     – Кой е основният урок, който научи от тях двамата през годините? Имаше ли нещо, което си повтаряше преди да излезеш на ринга снощи?

     – Треньорът ми Людмил преди да тръгна за Русия ми казваше: никога не подценявай противника си. И постоянно ми повтаряше: ти си най-добрият, ти си най-добрият...

     – И ти доказа, че си най-добрият. Направи снощи реванш  за миналата година, когато стана втори в Албена. Беше се заканил, че тази година ще си първи.

     – Да, така е, преди да тръгна за Русия обещах на Людмил, че ще стана европейски шампион.

     – Разплака се на ринга, каква беше емоцията ти?

     – Целият бях настръхнал, не знаех къде се намирам...

     – След полуфинала написа във Фейсбук, че искаш да чуеш химна на България след последния си мач, какво е чувството, когато си на най-високото стъпало на такова голямо състезание, а трибагреникът е най-високо от трите национални флага?

     – Това е неописуемо чувство.

     – С кого се чу най-напред по телефона след победата?

     – С нашите. Казаха ми, че много се гордеят с мен.

     – Разкажи малко за мача, ние много се радвахме пред екрана, но как беше на ринга, как се чувстваше?

     – Бях много отпуснат, спокоен още от началото. И тук е мястото да благодаря и на треньорите на на националния отбор: Борислав Георгиев и Роман Цветков. Те ми дадоха важни съвети непосредствено преди срещата. Финалният мач ми беше действително най-трудният в първенството, защото Бенс е кик-боксьор и върви само напред, затова моята игра беше назад.

     – Страхотна е победата ти, но тази емоция ще приключи скоро и трябва да се гледа напред. С твоите съотборници от националния извоювахте за България общо три титли и един сребърен медал, смяташ ли, че вие сте поколение, което възражда българският бокс и вече сте готови да покорявате върхове и при мъжете?

     – Да, така е. Аз лично смятам, че мога да стана европейски шампион и при мъжете, стига да продължа по същия начин с тренировките, както сега, трябва много труд.

    -Веднъж вече обеща, че ще станеш европейски шампион при юношите и го изпълни, сега даваш това обещание и за мъжете, ще трябва да го изпълниш!

     – Обещавам, че ще стана световен и олимпийски шампион и при мъжете!

     – Какво ще пожелаеш на съотборничката си Горяна Стоева, която тази вечер играе за бронзовия медал на младежката Олимпиада в Аржентина?

     – Тя ще победи, защото е много добра!

     – А какво ще кажеш на всички от Хасково, които толкова ти се радват и очакват твоето завръщане?

     – На всички: много ви благодаря за подкрепата!


    Интервю: Красимира Славова

    /използвани са и въпроси на Младен Желязков от eTV/

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Nn
      NNNNNN
      17 0
      15:23, 17 окт 2018
      Браво на момчето! Постигнал е огромен резултат! Убеден съм, че голям принос за това има и треньорът му! Всъщност той защо не беше с него на състезанието?
      • Аа
        Аааааа
        3 -5
        22:28, 17 окт 2018
        Защото е в затвора май!
    • 2
      Ха
      ХАСКОВЛИЙКА
      15 -1
      16:30, 17 окт 2018
      Честито на Емирджан Мехмед !
      Дано още един хасковлия прослави BG !
    • 3
      21
      21
      3 -1
      01:15, 18 окт 2018
      Дали е Емир НУРМЕХМЕДов или Хабиб нур МУХАМЕДов все ме радва . Афферин Емирджан , продължавайте да ни радвате гришо и ти. Елхамдуриллях
      • Съ
        Сър Пичук
        2 -1
        02:54, 18 окт 2018
        Ko, ко речИ ? Афферин??? Елхамдуриллях??? What the fuck is it? I can`t understand it. Защо само Гришо започва с малка буква? А иначе браво на момчето,да продължава да се труди и да постигне още и по-големи успехи.
    Последни новини