От х:

Днес в x:

Приключи засичането на адреси, решението на ход в Общинския съвет

Година, след като Общината възложи на външна фирма да разплете хаоса в дублирането на административните адреси в Хасково, работа по засичането на идентичността им вече е приключила. Експертите са готови с препоръките и в момента се изготвя доклад, на базата на който до края на годината ще бъде внесена и докладна за гласуване от местния парламент.

Четири имена на улици ще трябва да бъдат сменени с нови, защото се дублират, гласи констатацията при обхода.

Предстои и подмяната на няколко табели, тъй като на адресите стоят още старите, а улиците вече са били преименувани в предходни години с решения на общинския съвет.

При обхода на фирмата са засечени и немалко къщи, които са на един и същи административен адрес. Това се е получило, тъй като върху един имот в годините са построени нови сгради.

На базата на събраните данни от фирмата, ще бъде изработена нова Карта на административните адреси в Хасково, уточниха от пресслужбата на общината. Според експертите обновяването й трябва да става поне на 10 години, а последната засечка на административните адреси в Хасково е правена преди повече от четири десетилетия.

Крайното решение за промените ще е на общинските съветници. Те трябва  и да поемат отговорността за смяна на името на една от двете улици „Нешо Брайков“, например, или пък на „Марса“, която също е дублирана. Това обаче ще доведе след себе си и до редица неудобства за гражданите, тъй като след смяна на името на адреса им, те ще трябва да подменят и личните си документи, ако са на съответния постоянен адрес.

Настоящата ситуация обаче също не е удобна, тъй като често на дублираните улици се бъркат пратки или при гласуване се стига до парадокса членовете на едно семейство да гласуват в двата края на града по секционен списък.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Об
    Обшинаря
    11 -2
    15:22, 16 окт 2018
    Общината да възложи на тази фирма да вземе опит от община Свиленград , няма нито една улица и къща без табела и номер !!!
  • 2
    Jo
    John
    5 -5
    15:39, 16 окт 2018
    идетничността, имана, й вместо ѝ, добре, че аскуу.нет не са изпълнители на поръчката...
  • 3
    Гр
    ГРАЖДАНКА
    9 -1
    16:15, 16 окт 2018
    Трябва задължително да има табели на всяка къща и блок със съответния адрес, не да се чудиш коя е улицата или номера ?
    Нека се изработят от общината съответните табели и в случай, че не може общината да ги плати, то да се закупуват от общината.
  • 4
    Ни
    Николай Георгиев
    0 0
    21:53, 16 окт 2018
    "Нека се изработят от общината съответните табели и в случай, че не може общината да ги плати, то да се закупуват от общината"
    А бе не го разбрах това изречение, хем общината да изработи табелите, в случай, че не може да ги плати?!? да си ги закупи...
    *баси нонсенса...
Последни новини