От х:

Днес в x:

Да помогнем на Стефан от Кърджали

Днес, 15 октомври (понеделник) от 19.30 ч. в театъра в Кърджали ще се проведе благотворителен концерт "Да помогнем на Стефан". Средствата от концерта ще бъдат събрани в помощ на Стефан Стойчев от Кърджали. Той е само на 20 години и има нужда от помощта на всички, за да се пребори с тежко заболяване, което застрашава живота му.  Стефан страда от ембионален тумор от смесен произход в коремната кухина. Необходима му е спешна операция в болница "Джон Хопкинс Медисън" в Истанбул, Турция. Интервенцията е на стойност 38 560 евро. 
Илияна Типова разговаря с Йордан Войдев, приятел и роднина на Стефан за благотворителните кампании "Да помогнем на Стефан". 
-Първо да поговорим за концерта. Как върви организацията? 
За концерта, всичко върви по план. Организацията е доста добра, смея да кажа. Организирахме се 6-7 човека, които смятаме, че наистина можем да сме от полза и да помогнем на Стефчо. Поканили сме доста известни изпълнители, които се включиха с радост в кампанията и очакваме да се събере доста голяма публика. 
-Кои са изпълнителите, които ще се включат в тази благотворителна акция? 
БНР - групата от три момчета, предполагам е известна на всички от нашето поколение, Ева, Искрата, Големият и още доста изпълнители от България и от Кърджали. 
-От колко часа е концертът? 
Концертът ще започне от 19.30 ч. ще отворим вратите в театъра, до към 20.00 ч. предполагам, че ще започнем, ако всичко е благополучно. 
-През уикенда имаше благотворителен базар в Градската градина. Там как преминаха нещата, включиха ли се хората? 
Доста хора се включиха изненадващо добре. Смея да кажа събрахме една голяма сума за такъв базар, малко над 2000 лв. и ако времето ни позволява следващия уикенд също ще има базар, в който могат да се включат още хора. 
-Да споделиш, какво е състоянието на Стефан. 
Състоянието му не е от най-доброто, което може да се желае, но докторите в болницата дават голяма надежда и ние всички вярваме, че той ще се справи с тази коварна болест. 
-Каква е сумата, необходима за лечението му? 
Сумата е 38 500 евро горе-долу и според мен тази сума не е непосилна за нас. Мислим, че ще можем да я съберем всички заедно. Доста хора извън града са се включили в кампанията, доколкото знам. В София организират базари, в Димитровград има базар също, слагат се кутии в много градове и предполагам, че средствата няма да са проблем за нас. 
-Ти си обнадежден, което е добре! 
Да! Голяма морална подкрепа имаме просто. Аз не очаквах толкова души да се включат отвсякъде. Единия ден бяхме сами, буквално 5 човека, на другия ден влизам във фейсбук и отвсякъде нещо изкача. Гледам от София, някакви картини продават. Викам си "Ние си мислехме как ще скалъпим двата края, то излезе, че с толкова хора може и да успеем". 
-До момента каква сума сте събрали? 
До момента не мога да ви кажа, не сме много наясно, защото не е обявена точна сума. 
-Като един млад човек, който се занимава пламенно с такава благовторителна акция искам да те попитам. Смяташ ли, че трябва да правим такива благотворителни кампании за хората, които са или наши близки, или просто хора, нуждаещи се, или държавата би трябвало да може да отдели толкова средства, за да не се налага да се чудим дали ще успеем да съберем такава сума, която на пръв поглед изглежда непосилна? 
За държавата... положението е малко такова, че трудно могат да се изискват такива неща от нея в момента. Обаче като хора и като общество, според мен трябва да правим повече такива инициативи, за да помогнем на хората. Просто трябва да се обединим като едно цяло и да вървим напред. 
-Всеки ако се включи, дори и по 1 лв. да дари... 
...е голяма помощ! 
-Благодаря за този разговор! Желая ви успех! 
Ако вие искате да се включите в благотворителната кампания "Да помогнем на Стефан", може да посетите благотворителният концерт или просто да пуснете, колкото можете да отделите в кутиите, поставени в целия град. 
Другият вариант е по банков път. 
Банковата сметка за набиране на средства е: 
ДСК ЕАД (STSABGSF)
IBAN: BG65STSA93000024680376 (в лева)
Титуляр: Стефан Стойчев   
http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини