От х:

Днес в x:

Мадан получава почти 6 млн.лв.за пътища и водопроводи в шест села

 Община Мадан и ДФ “Земеделие“ подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 5 864 229.77 лв., съобщи кметът на Мадан Фахри Молайсенов.
Одобреното проектно предложение включва изпълнението на осем важни обекта, които ще се реализират в селата Върбина, Средногорци, Букова поляна, Ловци, Чурка и Бориново. 
Предстои изграждането на нови довеждащи водопроводи, реконструкция и рехабилитация на съществуващи, както и асфалтиране на уличната мрежа след извършените ремонтни дейности. Общата дължина на водопроводната мрежа, която предстои да бъде изградена или ремонтирана е 20 757 линейни метра, а срокът на изпълнение е 36 месеца.
Кметът на Мадан изрази удоволетвореност заради защитения проект, който ще реши проблеми с водоснабдяването от години.

 "Изключително съм радостен, че успяхме да го защитим, защото проблемът с водоснабдяването, както и с качеството на водата в тези населени места, е дългогодишен. Реализирането на този проект е от изключителна важност за ежедневните потребности на над 2 900 жители на общината, а създаването и обновяването на ВиК-мрежата ще подобри качеството и количеството на водата в тези населени места, и ще ограничи възможностите за поява на аварии в мрежата. В голяма степен ще се подобри санитарното състояние и охраната на каптажите и резервоарите", обобщи Молайсенов.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини