От х:

Днес в x:

Българитe са предпочели зимното часово време

Приключи гласуването за лятно или зимно часово време. Анкетата стартира в интернет в края на септември на сайта на Министерския съвет. Данните от там ще бъдат окончателно обработени през следващата седмица.

Допитването на Министерството на енергетиката започна на 20-и септември и приключи в четвъртък точно в 17 30 ч.  Своите предпочитания са написали точно 17 318 българи. Над 47 % са за зимно, почти 32% са за лятно, а над 20% казват, че не могат да преценят. Паралелно проучване на "Екзакта" показва, че 48% от анкетираните предпочитат за постоянно зимното часово време, съобщава БНТ.

Предстои данните да бъдат обработени и през следващата седмица - изпратени до работна група „Сухопътен транспорт“ към Съвета на ЕС, където темата се обсъжда в момента.  Зароди това, все още не може да се кажем кое е по-предпочитаното време у нас.

До 1 април 2019 г. България и всички държави членки на ЕС трябва сами да изберат и да съобщят в Брюксел кое часово време смятат да прилагат като постоянно. Министерството на енергетиката трябва да изготви националната позиция по въпроса.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бива ли и за този толкова елементарен проблемда се чудят тияаабдали от ЕС Ами тя природата си е казала ясно ---зимното Останалото бе човешка направия която трябва да се поправи Бива ли и за това да лижем задниците на Меркелицата и пияндето Юнкер ----аман оп пожарникари и физкултурници
Последни новини