От х:

Днес в x:

Кметът оспори в съда премахването на постоянната такса и левчето на ден за градина

Кметът на Хасково Добри Беливанов е оспорил решението на Общинския съвет от последната сесия, с което се премахваше досега действащата постоянна такса за детска градина в размер на 30 лева месечно и вместо нея се определя такса от лев на ден за всички деца. Досега от облекчението – лев на ден, се ползваха само родители с адрес в общината. Незаконноста на постоянната такса пък бе установена от Окръжната прокуратура. За депозираната жалба съобщават от административния съд в Хасково.

Според изложеното в нея изменението и отмяната на членовете от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково, отнасящи се до таксите за детските градини, е незаконосъобразно и извършено в противоречие със Закона за нормативните актове, Указа за прилагането му, както и с Административнопроцесуалния кодекс, Закона за местните данъци и такси и Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Хасково. Според кмета изменението на наредбата е следвало да стане с последващ нормативен акт, а не с решение на Общинския съвет. Не били посочени и причини за отмяна на старите разпоредби от наредбата. В жалбата се излагат и доводи за погрешна финансово-икономическа обосновка на предложението. В тази връзка се посочва, че не било ясно защо се увеличавали средствата за издръжка на децата. Погрешно бил определен размерът на издръжката на година за едно дете. В мотивите за изменението на текстовете не било посочено от кои приходи на общината щели да се вземат средства за дофинансиране на детските градини. На последно място се сочи, че при провеждането на заседанието на Общинския съвет, на което били приети промените в наредбата, са допуснати процесуални нарушения, който също водели до незаконосъобразност на новите текстове, тъй като не било подложено на гласуване предложение на общински съветник за отлагане разглеждането на промените в наредбата за следващо заседание.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    ??
    ??????????
    19 -8
    17:39, 12 окт 2018

    ЗАЩО????? Какъв е тоя инат?Защо?

    • Гр
      Гражданин
      11 -3
      09:24, 13 окт 2018
      Общинският съвет има за председател " юрист ". След като не са си изпипали юридически решението следва отмяна. Иначе не мога да разбера какъв е този стремеж всичко да е без пари. Добре , ще се плаща по лев на ден. Откъде ще дойдат останалите пари. Трябва да се разбере - плащаш ли малко , получаваш също малко и лошо качество и нямаш право да мрънкаш. Иначе ситуацията е ясна. ГЕРБ по всички фронтове са срещу кмета , което води до пълното западане на град., Но кметът не го чакат други местни избори докато ГЕРБ ги чакат. В резултат ще си изберем кмет от ДПС . Захариева ще си хване пътя по бордове на държавните фирми , Полихронов ще се върне в бизнеса си , Антон Иванов е ясен - той си взе неговото , а хората кучета ги яли. Делян Добрев , Тенчо Лилянов и Гаргов няма въобще да ги мислим.
    • Ad
      adf
      0 0
      22:25, 13 окт 2018
      Хич не ми пука от ДПС ли кмета...или друга партия.....стига да върши работа.....ако не я върши тогава бой!
  • 2
    Да
    Данчо
    16 -8
    17:42, 12 окт 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Не
    Недялко
    9 -7
    23:49, 12 окт 2018
    Тоя е пълен мишок.
  • 4
    Км
    кмета
    0 -4
    10:44, 13 окт 2018
    Една година още,а може и по-малко... Виж коментара
  • 5
    Jo
    John
    6 0
    11:23, 13 окт 2018
    няма ли кой да им удари печат НЕКАДЪРНИК в трудовата книжка на тези "съветници"?!
  • 6
    До
    Доволен
    4 0
    13:26, 13 окт 2018
    Радвам се че крадците немогат да крадат..
  • 7
    Гр
    Градски
    1 -6
    16:46, 13 окт 2018
    Иначе биричката в градската градина не пропуска т... Виж коментара
  • 8
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 -1
    20:38, 13 окт 2018
    В тая плеяда от ГЕРОИ- разбойници сте забравили Величко Минев тоя тип разграби ОСО то Срам за българското офицерство
Последни новини