От х:

Днес в x:

100 нови рицари на знанието положиха клетва в училище „Хр. Смирненски“

    По традиция от 7 години най-малките ученици в школото-първокласниците полагат клетва на патронния празник.
     
    Те тържествено обещават да са добри ученици, да следват съветите на родители и учителите си, да пишат домашните и да уважават приятелите си. Класните ръководители посвещаваха в званието своите ученици, докосвайки ги с огромен молив, а после представител от всеки клас скрепи рицарското споразумение с отпечатък от палеца си.
     
    Церемонията завърши с кръшно българско хора на двора, което поведе директорът на училището Венко Точевски.
     
    Докато най-малките ученици изпитаха емоцията да са част от едно голямо семейство в своето училище, останалите от по-горните класове участваха в различни занимания на открито - второкласниците украсиха площадката пред входа на училището с рисунки, други пък се включиха в спортни надпревари.
     
    Децата, участвали проект „Четене без граници“ на програма Еразъм+ на Европейската комисия, получиха сертификати. Училището е автор и координатор на проекта, в който се включват девет държави. В продължение на четири месеца учениците от начален етап представяха прочетените книги, като отчитаха и броя на страниците и времето си на четене всеки ден в надпреварата „Голямото лятно четене“. Партньори са училища от Гърция, Ирландия, Италия, Португалия, Полша, Латвия, Румъния и Турция.
    За първи път днес се проведе и  маратон по четене в рамките на проекта. В него се включиха ченици от 2-ри, 3-ти и 6-и клас. В продължение на два часа децата си предаваха щафетата и научиха  интересни факти от биографията на Смирненски, четоха негови произведения и стихове.  Децата от начален етап прочетоха откъси от любими произведения на различни автори и приказки. 
     
    Haskovo.net
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      Красимира Петрова
      8 0
      18:56, 12 окт 2018
      Уважаващи себе си учителки и учители, много внимавайте когато подавате документи за работа в ЦПЛР – Обединени ученически ********* (до Математическа гимназия – Хасково). Атмосфера на страх и робски труд Ви очакват там. Само след няколко седмици работа ще се уверите, че сте попаднали в железните лапи на червената месомелачка Наска – заместник директорката. Баба Цола Драгойчева и Людмила Живкова взети заедно. Освен уморителните нощни смени, Ви очакват часове извънреден, незаплатен труд. Пригответе се бившата сватбарска водеща да Ви принуждава да работите извънредно заради измислените си и никому ненужни „комсомолски” мероприятия (на които учениците ходят бутани или черпени от своите възпитатели, които пък са зверски наплашени от „каката” разбирай бабата). Ситуацията е толкова нетърпима, че по-будните и свободолюбиви възпитатели започнаха сами да напускат. Така постъпи едно младо момиче – учителка от Димитровград и познатият ми Валентин Пеев – дългогодишен учител. Има и още…
      P. S. Четете редовно HASKOVO. NET. Следва продължение…
    • 2
      Ив
      Иван Рилски
      1 0
      19:21, 13 окт 2018
      Тоя белоглавия старчок откъде ги вади тея откъсани даскалици, мязат омазани с къна калайджийки.
    Последни новини