От х:

Днес в x:

13 °C

11 октомври - денят, в който интернет НЕ спря

ICANN предупреди, че някои сайтове може да не се отварят.

За мащабната промяна, стартираща на 11 октомври (и след тази дата) по целия свят, предупреди ICANN – нестопанска организация, която управлява домейн имената и IP-адресите.

На 11 октомври предстои първата по рода си смяна на криптографските ключове, които защитават системата за домейн имената DNS. Във връзка с тази промяна е възможно малък процент интернет потребители да изпитат трудности при разрешаване на домейн имената, предупреди преди месец организацията. Това доведе на появата на заглавия от рода на "Интернет спира на 11 октомври".

Специалистите уверяват, че не става дума за глобални проблеми в работата на мрежата. Може да има известни трудности през следващите 48 часа с достъпа до някои ресурси или по-бавно зареждане на страниците.

Това няма да бъде така масово, както се тиражираше преди време. Предварителни тестове са показали, че подмяната на ключовете ще създаде минимални проблеми.

Смяната на криптографските ключове се наложи, заради стремителното развитие на ежедневните заплахи за дигиталната инфраструктура.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини