От х:

Днес в x:

Унгарският външен министър: ЕС поддържа тайни отношения с Русия, а обвинява Будапеща

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че ЕС поддържа тайни отношения с Русия, предават РИА Новости и Агенция "Фокус".

Унгарският външен министър Петер Сиярто смята обвиненията на ЕС към Будапеща за свръх силно сближаване с Русия за неоснователни. Той заяви това в интервю за германския вестник Der Standard, цитиран от агенциите.

Според него Европейският съюз поддържа много по-близки отношения с Русия, но просто го крие. Като потвърждение на думите му той посочи като пример срещите на австрийския канцлер Себастиан Курц с Владимир Путин, които се срещнаха четири пъти тази година.

Освен това той отбеляза многобройните телефонни разговори на президентите на Русия и Франция, както и посещението на Еманюел Макрон на икономическия форум в Санкт Петербург.

Сиярто добави, че е бил много изненадан, когато видял ръководителите на четирите най-големи западни енергийни концерна по време на енергийните разговори в Москва "на почетната маса около Путин".

"Затова съм уморен от това, в каква светлина представят Унгария. Факт е, че западноевропейците поддържат по-близки отношения с Русия, отколкото ние, единствената разлика е, че те се опитват да скрият големия бизнес под повърхностни кавги", подчертава Сиярто. 

Източник: epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини