От х:

Днес в x:

Немска компания инвестира 15 млн. евро в завод в ловешкото село Баховица

15 млн. евро. ще инвестира в производство в ловешкото село Баховица немската компания VOSS Automotiv. Тя се занимава с изработването на проводникови и свързващи електротехнологични системи с приложение в изпускателната, горивната, както и в хидравличната и пневматичната спирачна система на пътнически и тежкотоварни превозни средства.

Компанията е решила да инвестира в България след повече от половин година обстойно проучване и анализ на бизнес климата у нас, съобщава след официалното представяне на компанията изпълнителният директор нa Бългapcĸaтa агeнция зa инвecтиции Cтaмeн Янeв.

Заводът в с. Баховица, който ще строят немците, ще бъде разположен на около 15 000 кв. м. Компанията вече има и първата си поръчка за 3-4 млн. проводникови системи и технологии от голям производител на автомобилни компоненти, която ще реализира в новия си завод в България. По план в края на 2019 г. година в завода трябва да бъдат назначени 400-500 души, а до края на 2020г. техният брой да достигне 1000. 80% от тях ще бъдат заети в продукцията и логистиката, а останалите -в мениджмънта и управлението на компанията тук.

"VОЅЅ ca cтpaтeгичecĸи инвecтитop, ĸoйтo нocи инoвaции, paбoтни мecтa и производство с виcoĸa дoбaвeнa cтoйнocт, a пpиcъcтвиeтo мy cтимyлиpa paзвитиeтo нa цeлия Лoвeшĸи peгиoн", зaявява в приветствието си към чуждестранния инвеститор Cтaмeн Янeв.

Автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалната икономическа активност, смята министърът на икономиката Емил Караниколов. Индустрията е стратегическа за икономиката на България с дългосрочна перспектива. Той споделя, че за периода 2005г. - юли 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 21 сертификата в автомобилната промишленост, а общият размер на инвестициите по проектите надхвърля 1 млрд. лв..

Управляващият директор на „VOSS Automotiv Bulgaria” Роланд Вайс и на д-р Щефан Ото, управляващ директор на „VOSS Automotiv“ получават удостоверение от министър Караниколов за предварителна административна подкрепа. То гарантира на инвеститора оказване на пълно съдействие за бързо и безпроблемно приключване на процедурата по издаване на сертификат за клас инвеститор, който впоследствие ще подпомогне успешната реализация на инвестицията в България.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини