От х:

Днес в x:

12 °C

Google закрива социалната си мрежа заради пробив в сигурността

Социалната мрежа Google+ ще бъде спряна. Това разкриха от компанията - майка "Алфабет".

Оттам посочиха, че решението е взето, след като е бил открит пробив в сигурността. Той се е отнасял до личните данни на потребителите.

Със закриването на Google+ от компанията - майка се опитват да избегнат проверка от регулаторните органи в САЩ. Скандалът с Google+ идва седмици след пробива в сигурността във "Фейсбук".

Google съобщи, че са засегнати до 500 000 потребители. Според Wall Street Journal компанията знае за проблема от март, но не го е разкрила, защото това би означавало "незабавен регулаторен интерес".

В изявление фирмата съобщава, че въпросът не е достатъчно сериозен, за да информира обществеността.

"Нашата служба за защита на личните данни разгледа този въпрос, като разгледа вида на данните, дали можем да идентифицираме точно потребителите, да информираме дали има някакви доказателства за злоупотреба и дали има някакви действия, които разработчик или потребител биха могли да предприемат".

Google+ стартира през 2011 г., като бързо се превръща в неуспешен опит да се конкурира с "Фейсбук". Сега, след няколко години на спекулации, че ще бъде спрян, Google наистина спира Google+ за потребителите. От компанията допълват, че ще продължат да предлагат Google+ мрежи за фирми, които понастоящем използват софтуера.

"Не е постигнато широко приемане от страна на потребителите и разработчиците и се наблюдава ограничено взаимодействие с приложения", пише Бен Смит, вицепрезидент на Google.

Понастоящем потребителската версия на Google+ има ниска употреба и ангажираност: 90% от потребителските сесии в Google+ са по-малко от пет секунди. Акциите на компанията-майка на Google - "Алфабет" паднаха с 1,23%.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    24
    24160
    0 0
    09:58, 9 окт 2018
    Ура-а-а-а. Един шпионин, и събирач на лични данни по-малко.
Последни новини