От х:

Днес в x:

Последното предаване на жестоко убитата журналистка (видео)

Телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова е открита убита в храсти близо до река Дунав. Тялото е намерено в събота в труднодостъпен регион.

30-годишната Маринова е била административен директор на местната телевизия TVN и водеща на предаването "Подиум" и на програмата "Детектор".

Сигналът е получен около 14:20 часа на спешния телефон 112. Първоначално са забелязани следи от кръв, изпуснати безжични слушалки и маратонка.

Разпознаването на тялото е станало късно в събота вечерта.

Жената е убита по особено жесток начин. Според местната Русе Медиа тя е била пребита и изнасилена, след което е обезобразена и задушена. Засега разследващите не потвърждават и не отхвърлят изнасилването.

Говорителя на главния прокурор - Румяна Арнаудова, коментира, че все още не е установен извършителя на убийството. На извънредния брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев допълни, че смъртта е причинена от удари в главата и задушаване.

На няколко метра от трупа са открити лични вещи на жертвата. Липсвали са ключовете от колата й, мобилният й телефон и част от дрехите. При огледа е намерен автомобилът на Маринова.

Колата не е била в близост до мястото, където е открито тялото. От полицията обаче са установили, че е оставена там от журналистката. Близки на убитата споделят, че тя се е готвила за участие в маратон и по тази причина е тренирала покрай реката.

Властите отказват да кажат повече подробности, за да не попречат на разследването.

Полицията работи по няколко версии за престъплението като според властите за момента няма много данни убийството да е свързано с работата на журналистката.

На 30 септември, когато е било последното издание на "Детектор", предаването е включвало интервю с журналистите Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биро. Двамата репортери бяха задържани, докато водят разследване за корупция и злоупотреби при обществени поръчки за строителство.

Стоянов и Биро бяха арестувани в района на Радомир по обвинение, че възпрепятстват полицейската дейност.

Виктория Маринова е съпруга на собственика на телевизия TVN и президент на компанията Networx-BG - Свилен Максимов. Двамата имат 7-годишна дъщеря.

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини